Вівторок, 23.04.2024, 17:24
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 24 25 »


Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації для підвищення ролі початкового технічного моделювання у системі безперервної освіти, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації, пошуку і підтримки обдарованих дітей молодшого шкільного віку 28 березня 2012 року відбулися обласні змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. 
У змаганнях взяли участь учні молодшого шкільного віку з міст Алчевська, Брянки, Лисичанська, Ровеньок, Первомайська, Свердловська, Червонопартизанська, Сєвєродонецька  та  Старобільського, Перевальського, Кремінського  районів.
Змагання проводились у трьох номінаціях: виготовлення літаючої моделі планера, участь у змаганнях на дальність польоту та теоретичний залік.
Однією з головних задач у роботі з дітьми молодшого шкільного віку є розвиток інтересів до науки, сучасної техніки, раціоналізаторства та винахідництва. Тому, одним з конкурсів обласних змагань є конкурс «Виготовлення літаючої моделі планера», де діти моделювали планер за розгортками і малюнками загального вигляду. Якісно виготовили свої моделі Юрковець Олексій, вихованець гуртка Червонопартизанського центру дитячої та юнацької творчості (І місце),  Бородавка Єлізавета, вихованка гуртка КЗ «Позашкільний навчальний заклад Лисичанський центр науково – технічної творчості учнівської молоді» (ІІ ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012



Згідно з листом Українського державного центру позашкільної освіти від 30 січня 2012 року № 01-40 з метою формування у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни, розвитку співпраці України і Литви протягом лютого-березня 2012 р. був проведений обласний етап конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті!».
В конкурсі взяли участь діти та учнівська молодь з 9 міст та 8 районів області, які представили 107 художніх робіт (малюнок, плакат) та 36 фотографій.


Підсумки підводились у двох вікових категориях (I - від 10 до 14 років,    II - від 15 до 18 років) та в 3-х номінаціях: «Дружба наших країн», «Я і моє здоров'я», «Я і моя безпека».
Обласна оглядова комісія відмітила, що в більшості роботи відповідають цілям і завданням конкурсу, відображають дитяче ставлення до дружніх відносин між дітьми різних національностей. Не зважаючи на різний рівень майстерності, художньо-творчих здібностей дітей, більшість робіт виконана на достатньому художньому рівні.
Переглядів: 2260 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012

Згідно з планом роботи управління освіти і науки 29 березня 2012р. на базі Відокремленого підрозділу «Коледж технологій та дизайну Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка» відбувся обласний етап фестивалю учнів шкіл та позашкільних закладів «Свято моди». У фестивалі взяли участь 140 вихованців гуртків «Конструювання та моделювання одягу» та театрів мод міст Алчевська, Брянки, Кіровська, Красного Луча, Луганська, Свердловська, Старобільська, Лутугинського та Станично-Луганського районів, які представили 23 колекції одягу за напрямками «Народні барви», «Вибір молодих» та «Світ фантазії».


Більшість колекцій, представлених на фестивалі, мали оригінальний дизайн, відмінну якість виготовлення, цікаву театралізовану постановку представлення. 
Гармонійне поєднання елементів народного стилю з сучасними тенденціями в одязі показали вихованці Брянківської станції юних техніків, Кіровського центру позашкільної роботи, Краснолуцького палацу творчості дітей та юнацтва.
Складністю та різноманітністю в’язаних виробів відрізнялася колекція «Модні дітки» вихованців Старобільського районного будинку творчості дітей та юнацтва. Своїм виступом діти обдарували глядачів радістю та веселим настроєм. 
Креативну авторську колекцію підготувала вихованка гуртка «Школа модельєрів» Палацу дітей та юнацтва «Радість» м. Луганська. 

Переглядів: 984 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012



Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації, з метою залучення учнівської молоді до різноманітних напрямків науково-технічної творчості 5 квітня 2012 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласної виставки-конкурсу з науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість - тобі, Україно!».


У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 12 міст та 8 районів області, які представили біля 70 технічних експонатів з таких напрямків: радіоелектроніка, сільськогосподарська техніка, військова техніка, транспортні засоби, спортивно-технічне моделювання, космічна техніка, моделі історичної серії, ігри з використанням елементів техніки, архітектурні макети будівництва.

... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2012



Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації, з метою виявлення художньо обдарованих дітей, підтримки та популяризації їх творчості, мистецтва і традиційних художніх ремесел 16 березня 2012 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласної виставки-конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край».


У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 14 міст та 15 районів області, які представили біля 700 художніх робіт з живопису, графіки та декоративно – прикладного мистецтва (вишивка, в’язання, ткацтво, вироби з бісеру, паперопластика, орігамі, квілінг, торцевання, ізонитка, макраме, розпис по деревині, різьблення по деревині, малі скульптурні форми, народні ляльки, писанки, аплікації з соломи, природних матеріалів та тканини тощо).

Переглядів: 1793 | Додав: Administrator | Дата: 20.03.2012



Згідно з листом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 17.01.2012 № 1/9-32, з метою привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, спільно з Територіальним управлінням Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки у Луганській області протягом лютого-березня 2012 року був проведений обласний конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».


У конкурсі взяли участь діти та учнівська молодь з 14 міст та 14 районів області, які представили 370 художніх робіт з живопису та графіки.


Більшість робіт відображають дитяче ставлення до здорових та безпечних умов праці у різних аспектах духовного, соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства. Не зважаючи на різ ... Читати далі »
Переглядів: 2752 | Додав: Administrator | Дата: 05.03.2012



21-24 лютого в столиці нашої Батьківщини м. Києві відбувся Всеукраїнський збір юних техніків, винахідників та раціоналізаторів. 
Під час збору відбувся конкурс науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок учнівської молоді. Луганську область представляла команда у складі: Ковальова Олександра, вихованця гуртка "Юний раціоналізатор та винахідник" Брянківської міської станції юних техніків, Красношлика Костянтина, вихованця наукового товариства "Інформаційні технології" Ровеньківського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Корячка Олександра, вихованця автомодельного гуртка КЗ "Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді" та керівника команди Пономарьова Сергія Геннадійовича, педагога Брянківської станції юних техніків.
Наші хлопці гідно захищали свої новаторські розробки. За рішенням журі конкурсу вони зайняли ІІІ місця в особистій першості. Київський політехнічний інститут запросив юних луганчан до вступу на технічні спеціальності. 
Поздоровляємо Ковальова Олександра, Красношлика Костянтина та Корячка Олександра з призовими місцями, бажаємо успіхів у подальших конкурсах.
Висловлюємо подяку Пономарьову С.Г., керівнику команди за гідну підготовку учасників до захисту на Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок учнівської молоді.
Переглядів: 692 | Додав: Administrator | Дата: 28.02.2012



Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації протягом січня - лютого 2012р. проводився обласний конкурс "Зоряний шлях".
Конкурс проводився у два етапи. Під час заходу у містах та районах приводились акції з вивчення та пропаганди історії космонавтики, будови Всесвіту, проблем загадкових явищ космічного походження. 


На обласний етап конкурсу надано 86 робіт учнями шкіл та позашкільних навчальних закладів міст Кіровська, Краснодона, Луганська, Лисичанська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька, Лутугинського, Марківського, Перевальського, Сватівського, Слов’яносербського, Станично-Луганського та Старобільського районів.
Кращими серед моделей космічної техніки відзначені діючі моделі планетоходу з вібродвигуном Хамицевича Дмитра, вихованця гуртка "Механічна іграшка" Сєвєродонецької станції юних техніків, та науково-дослідницького апарату "Маринус – 1" Крижньої Марини, учениці 11 класу Сватівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6, модель космічної станції Пилипенка Олександра, вихованця судномодельного гуртка КЗ "Позаш ... Читати далі »
Переглядів: 772 | Додав: Administrator | Дата: 28.02.2012




З метою творчого розвитку та залучення учнівської молоді до технічної творчості, задоволення їх потреб у творчій самореалізації з 17 по 19 лютого 2012 року в м. Бровари Київської області була проведена Всеукраїнська виставка – конкурс з історико-технічного стендового моделювання.


Представляла Луганську область у цьому заході команда гуртка «Космічне макетування та моделювання» Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (керівник Полєхін Р.Ф.)
У програмі цього конкурсу передбачалася особисто-командна першість з таких категорій моделей: авіація, автомобілі, суднобудування, бронетехніка, космічна техніка та діорами, де 64 учасники змагалися за призові місця.


... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: Administrator | Дата: 24.02.2012



В січні 2012р. підведені підсумки обласного конкурсу "Космічні фантазії".
У конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів міст Антрацита, Брянки, Кіровська, Краснодона, Красного Луча, Лисичанська, Луганська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька, Стаханова, Антрацитівського, Лутугинського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Перевальського, Сватівського, Слов'яносербського, Старобільського та Троїцького районів. 


На обласний етап конкурсу було надано 274 роботи з напрямків: "Література та журналістика", "Образотворче мистецтво", "Декоративно-прикладне мистецтво", "Космічна філософія та історія", які виконали учні 3-11 класів. Кращі 59 робіт відзначені дипломами І-ІІІ ступенів.
Свої погляди на вивчення людиною Всесвіту учасники конкурсу втілили у віршах, оповіданнях, дослідницьких роботах, малюнках та іграшках.
Проблему польоту на Марс вирішував Бондаренко Віктор, вихованець       позашкільного навчального закладу "Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської моло ... Читати далі »
Переглядів: 1732 | Додав: Administrator | Дата: 06.02.2012

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024