Субота, 20.04.2024, 06:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 »


Стало традицією в Луганської області проводити протягом грудня обласний конкурс новорічних прикрас "Зимові фантазії" в рамках акції "Єднання дитячих сердець".


У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з усіх міст та районів області. 
На виставку-конкурс була представлена 521 робота: новорічні прикраси та композиції. Роботи виконані з паперу, тканини, ниток, хутра, глини, дерева, тіста, соломи, трави, пластиліну, ялинкових гілок, пластикових пляшок та інших матеріалів у різноманітних техніках: пап’є - маше, гофротрубочки, квілінг, витинанка, вишивка, флористика, орігамі, вироби з бісеру, малі скульптурні форми, аплікація. Новорічні прикраси, які представлені у широкому аспекті, відображають оригінальність творчої думки, емоційність образу та фантазії їх авторів, підкреслюючи зовнішнім виглядом доброту і життєрадісність дітей. 
Не зважаючи на різний рівень майстерності, художньо-творчих здібностей дітей, обласна виставка-конкурс продемонструвала естетичний смак та любов до зимових свят. 
Переглядів: 2162 | Додав: Administrator | Дата: 27.12.2011



Щорічно управлінням освіти і науки, Луганським обласним центром НТТУМ спільно з публічним акціонерним товариством «Страхова компанія «Оранта-Лугань» у грудні проводяться обласні виставки-конкурси дитячого малюнку «Страхування очима дітей».
У виставці-конкурсі 2011 році взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 14 міст та 11 районів Луганської області, які представили 264 художні роботи з живопису та графіки. 



Журі відмітило, що більшість робіт відображають дитячі ставлення до різних видів страхування у житті і суспільстві. 
9 призових місць поділили між собою:
- Тєменко Анастасія з м. Рубіжного;
Переглядів: 1999 | Додав: Administrator | Дата: 27.12.2011



Протягом 6-15 грудня 2011р. в Луганській області проводився Тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства з науково-технічного напрямку серед учнівської молоді шкіл та позашкільних закладів.
Під час Тижня у школах та позашкільних закладах проводилися тематичні вечори, конкурси юних техніків, вікторини, конференції. Центри науково-технічної творчості учнівської молоді та станції юних техніків організували екскурсії дітей на виробництво, до професійних-технічних навчальних закладів, провели вікторини, ігри, конкурси юних винахідників та раціоналізаторів серед своїх вихованців. Так, Ровеньківський центр НТТУМ організував захист науково-дослідницьких розробок учнів міста, Сєвєродонецька СЮТ організувала поїздку та участь учнів міста у обласному підсумковому зборі.
15 грудня 2011р. на базі обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний підсумковий збір, на якому були представлені різноманітні технічні розробки учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів.
Кращі теоретичні та практичні винахідницькі розробки у різних напрямках (матеріалознавство, новітні матеріали, технології та обладнання у промисловості і сільському господарстві, транспортні системи та обладнання, авіація і космонавтика, інформаційні та комунікаційні технології, охорона навколишнього середовища, науково-дослідницька, експериментальна та конструкторська діяльність у машинобудуванні) захищали учні шкіл та вихованці позашкільних заклад ... Читати далі »
Переглядів: 816 | Додав: Administrator | Дата: 21.12.2011

1–4 грудня 2011 року у м. Чернігові відбувся ІІ Всеукраїнський дитячий конкурс з фітодизайну «Зимові фантазії -2011». Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Український державний центр позашкільної освіти, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.


У конкурсі взяли участь 17 команд з 12 областей України: Вінницької, Закарпатської, Волинської, Львівської, Одеськоїа (2 команди), Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської (5 команд) та АР Крим.
Луганську область представляла команда зразкового художнього колективу «Флористика» Новопсковського БДЮТ: керівник гуртка Буткова Лариса Федорівна, вихованки старшої групи Онищенко Анна та  Шморгун Катерина.



Конкурс проводився за двома віковими категоріями: 
діти віком 12 -17 років (15 команд);  ... Читати далі »
Переглядів: 1227 | Додав: Administrator | Дата: 20.12.2011

З метою стимулювання творчого, інтелектуального, фізичного розвитку, зростання спортивно-технічної майстерності та задоволення потреб учнівської молоді у творчій самореалізації початок грудня 2011 року ознаменувався у м. Запоріжжі Всеукраїнськими змаганнями  з автомодельного спорту (кордові моделі у приміщеннях) на Кубок України 2011 року.


У цих змаганнях за особисто-командну першість змагалися спортсмени 14 команд з Дніпропетровської, Луганської, Хмельницької, Запорізької, Черкаської, Сумської та Житомирської областей.
Збірна команда Луганської області, до якої увійшли вихованці Рубіжанської СЮТ (керівник Голубенко Ігор Анатолійович) та КЗ «Алчевський ЦНТТУМ» (керівник Проскурін Роман Федорович), одержала Кубок України, зайнявши І місце, а ІІ місце зайняла команда  КЗ «Алчевський ЦНТТУМ» (керівник Поліщук Юрій В’ячеславович ).


У особистій першості медалі та дипломи відповідних ступенів одержали:
- Бережний Валерій (Рубіжанська СЮТ) – І та ІІІ місця;
Переглядів: 762 | Додав: Administrator | Дата: 08.12.2011

Кожен підліток мріє мати комп’ютер та проводити багато часу в мережі Інтернет за комп’ютерними іграми. Але є така молодь, яка працює за комп’ютером: створює презентації, сайти, комп’ютерні програми. Саме для них управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 28-29 жовтня 2011 року на базі Луганського обласного центру науково–технічної творчості учнівської молоді провело обласний конкурс з інформаційних технологій серед учнів шкіл та вихованців гуртків інформатики позашкільних навчальних закладів області.


У конкурсі взяли участь команди шкіл та позашкільних закладів міст Алчевська, Брянки, Кіровська, Краснодона, Красного Луча, Лисичанська, Первомайська, Стаханова, Свердловська, Білокуракинського, Краснодонського та Троїцького районів, які змагалися у номінаціях "Програмування", "Web - дизайн" та "Office". 
Під час конкурсу учасники розробляли програму захисту документів від несанкціонованого доступу, створювали мовою HTML в текстовому редакторі Блокнот сайт на тему "Дитячі малюнки", складали документацію для офісу, електронні відомості оплати праці у середовищі MS Excel, презентацію казки "Колобок". Горбенко Володимир, вихованець учбового комп’ютерного центру м. Стаханова, показав раціональне використання базових структур, використав особисті процедури та функції під час розробки конкурсної програми. Зручність навігації, вдалий тематичний зв'язок усіх сторінок сайту з головною сторінкою розробив під час конкурсу Мотков Микита, вихованець Білокуракинського ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: Administrator | Дата: 01.11.2011

Згідно з планом роботи управління освіти і науки, з метою активізації виховної та патріотичної роботи серед дітей та молоді, спрямованої на формування почуття гордості за належність до українського народу, готовності до виконання громадянського та конституційного обов’язків обласним Центром науково-технічної творчості учнівської молоді протягом жовтня 2011 року проводилась обласна виставка-конкурс дитячого малюнку «Як я буду захищати Батьківщину», присвяченої 20-річчю з дня створення збройних сил України.


У конкурсі взяли участь учні шкіл-інтернатів, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з міст Луганська, Брянки, Кіровська, Алчевська, Краснодона, Лисичанська, Первомайська, Ровеньок та Марківського, Новоайдарського, Новопсковського, Перевальського, Попаснянського, Сватівського, Слов’яносербського, Станично-Луганського районів.
На обласну виставку-конкурс було представлено 134 художні роботи з живопису та графіки. 


Кращі роботи надали:
Сучк ... Читати далі »
Переглядів: 2911 | Додав: Administrator | Дата: 01.11.2011

Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації обласним Центром науково-технічної творчості учнівської молоді 26 жовтня 2011 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості м. Стаханова був проведений обласний семінар-практикум керівників гуртків, студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва шкіл та позашкільних закладів з паперопластики.


У семінарі прийняли участь 35 керівників гуртків з 10 міст та 6 районів області.
Програмою семінару передбачалася презентація Стахановського центру дитячої та юнацької творчості. Знайомство з роботою навчальних лабораторій та огляд виставки робіт вихованців гуртків.
Учасники семінару прийняли участь у майстер-класах, які проводили керівники гуртків Подобайло Катерина Іванівна (Стахановський ЦДЮТ) та Мухіна Віталіна Валеріївна (Брянківська СЮТ). Керівники гуртків ознайомилися з новими техніками з паперопластики та підвищили свою майстерність. Нові знання та уміння допоможуть у роботи з вихованцями.



Переглядів: 960 | Додав: Administrator | Дата: 31.10.2011

Протягом жовтня 2011 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводилась обласна виставка-конкурс «Чудовий світ орігамі».


У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 12 міст та 10 районів області, які представили 144 роботи.
На конкурс були представлені образи тварин, птахів, кусудами, квіткові та тематичні композиції. Роботи виконані у класичних та сучасних техніках орігамі: модульній, кірікомі-орігамі, кірігамі, «3-Д» орігамі та гофрування.
Члени журі відзначили, що виставкові роботи – це не тільки унікальний різновид інтелектуальної гри, яка сприяє гармонійному розвитку образної, логічної та емоційно-вольової сфери дитини, але й цікаве і корисне мистецтво для різних вікових категорій і роду занять учасників.
Вихованці гуртків Алчевського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (директор Янушевський В.Г.), Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді» (директор Кустов О.М.) та гуртка «Чудова майстерня» Кремінського будинку дитячої творчості (керівник Авчиннікова О.В.) надали найкращі роботи і посіли призові місця, які були відмічені подарунками.
14 кращих робіт відібрані оглядовою комісією для участі у Всеукраїнській виставці орігамі у м. Харкові.

Переглядів: 1618 | Додав: Administrator | Дата: 20.10.2011

З 05 по 09 жовтня 2011 року на базі Донецького обласного центру були проведені Всеукраїнські відкриті змагання з судномодельного спорту.


У змаганнях прийняли участь 9 команд з областей: Миколаївської, Житомирської, Хмельницької, Сумської, Луганської, Донецької, Рівненської та Вінницької.
Програмою змагань передбачалася особисто-командна першість моделей морського бою.
Команда Луганської області посіла ІІІ місце. До складу команди увійшли Цихоцький Денис та Щербіна Михайло, вихованці судномодельного гуртка Центру творчості дітей та юнацтва Жовтневого району м. Луганська, яким керує Онішкевич Олександр Григорович, Майстер спорту України з судномоделювання.
Спортсмени нашої області показали досконале вміння користуватися радіоапаратурою керування моделями, наполегливість у досягненні мети, відповідальність за результати власної діяльності. 

Переглядів: 640 | Додав: Administrator | Дата: 19.10.2011

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024