Середа, 24.04.2024, 22:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 »
    09-10 квітня 2011 року на базі Сєвєродонецької станції юних техніків були проведені обласні змагання з авіамодельного спорту (метальні моделі), які були присвячені 50-річчю першого польоту людини у Космос. У цьому заході взяли участь 19 спортсменів з 38 моделями з міст Лисичанська,  Брянки, Сєвєродонецька, Слов’яносербського району, які  здобували перемогу  в особисто-командній першості.


    Перемогу у змаганнях здобула  команда Брянківської міської станції юних техніків (керівник Скіба М.М.). Члени команди показали високі професійні навики у запусках метальних планерів та авіамоделей «Муха».
    Слід відзначити високий технічний рівень підготовки авіамоделей «Муха» вихованцями Сєвєродонецької станції юних техніків (керівник Сопочкін В.П.).
    Дуже ретельно до змагань підготувалися авіамоделісти КЗ «ПНЗ Лисичанський центр НТТУМ» (керівник Рибінський О.С.), які показали високі результати у класі «Парашут».


Переглядів: 707 | Додав: Administrator | Дата: 13.04.2011

    З метою підтримки та розвитку науково-технічної творчості учнівської молоді; пропаганди та популяризації досягнень дитячих колективів з науково-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької діяльності, раціоналізації та винахідництва; залучення учнівської молоді до різноманітних напрямків науково-технічної творчості щорічно у квітні Луганським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проводять ся обласні виставки з науково-технічної творчості "Наш пошук і творчість – тобі, Україно!" та початкового технічного моделювання.



    Виставки цього року присвячені 50-річчю польоту Юрія Гагаріна у Космос. Тому багато експонатів діти виконали на космічну тематику. Це макети космічних кораблів вихованців гуртка "Ракетомоделювання" Луганського обласного центру НТТУМ Єрмаша Андрія, Мамаєва Олександра, Величка Євгена, Парфенюка Антона, Руденка Євгена (керівник Полєхін Р.Ф.), космічної станції Яшина Яна, вихованця гуртка "Ракетомоделювання" Сєвєродонецької СЮТ (керівник Сопочкін В.П.), пілотажної моделі літака Уколова Микити, вихованця гуртка "Авіамодельний" Свердловської СЮТ (керівник Діжевський М.А.) та інші. Молодші школярі фантазували на тему ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: Administrator | Дата: 12.04.2011

Писанка – натхнення душі


    З метою виявлення художньо обдарованих дітей, підтримки та популяризації їх творчості, залучення дітей до української традиції писанкарства Луганським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді спільно з Червонопартизанським центром дитячої та юнацької творчості 6 квітня 2011 року було проведено перший обласний конкурс писанкарства «Писанка - натхнення душі».
    У конкурсі взяли участь 24 учні навчальних та позашкільних закладів з міст Луганська, Алчевська, Лисичанська, Свердловська, Червонопартизанська, Ровеньок та Перевальського району віком від 9 до 17 років.



Переглядів: 1478 | Додав: Administrator | Дата: 11.04.2011

    Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації для підвищення ролі початкового технічного моделювання у системі безперервної освіти, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації, пошуку і підтримки обдарованих дітей молодшого шкільного віку 23 березня 2011 року відбулися обласні змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, присвячені 50 - річчю першому польоту людини у Космос.


    У змаганнях взяли участь учні молодшого шкільного віку з міст Луганська, Алчевська, Брянки, Лисичанська, Ровеньок, Первомайська, Старобільського, Перевальського та Слов’яносербського районів.
Змагання проводились у двох номінаціях: виготовлення моделі ракети та архітектурної споруди.
    Однією з головних задач у роботі з дітьми молодшого шкільного віку є розвиток інтересів до науки, сучасної техніки, раціоналізаторства та винахідництва. Тому, одним з конкурсів обласних змагань є конкурс «Виготовлення транспортної техніки», де діти моделювали ракету за розгортками і малюнками загального вигляду. Якісно виготовили свої моделі Бородавка Єлізавета, вихованка гуртка КЗ «Позашкільний навчальний заклад Лисичанський центр науково – технічної творчості учнівської молоді», Бублік Михайло, вихованець гуртка Старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва, Поліщу ... Читати далі »
Переглядів: 728 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2011

    З 23 по 28 лютого 2011року у Києві відбувся Всеукраїнський збір юних техніків, винахідників та раціоналізаторів у якому прийняла участь команда Луганської області у складі Горбенка Володимира, учня 10 класу Стахановської багатопрофільної гімназії, та Булдея Олександра, учня 11 класу Брянківської середньої школи № 22, вихованця гуртка "Юний раціоналізатор – винахідник" станції юних техніків.  
    Під час заходу 24 лютого проводилася  І Всеукраїнська виставка – звіт дитячої творчості "Країна юних майстрів". На виставці були присутні діти зі всієї України зі своїми розробками.. З розробками юних талантів ознайомився Президент України Віктор Янукович. Він захопився роботами дітей пообіцяв підтримку позашкільній освіті. Під час виставки наші хлопці та керівник команди Пономарьов Сергій Геннадійович спілкувалися з міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником з питань розробки діючих пристроїв практичного призначення. Грандіозний концерт за участю призерів міжнародних конкурсів побачили діти-науковці. У цей день юні техніки були на екскурсії у музеї Великої вітчизняної війни. "Цікаво дивитися на техніку, виставлену у музеї, але ж коли екскурсовод починає розповідати про події, які пов'язані з цією технікою, то становиться жахливо на душі", - ділився спогадами Горбенко Володя.
    25 лютого наші винахідники захищали свої розробки на Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок. Всі учасники конкурсу представили цікаві моделі, експонати, комп’ютерні програми. Доброзичливі судді, викладачі Київського політехнічного інституту, оцінювали доповіді учнів. 
Горбенко В. став переможцем у секції "Інформаційні та комунікаційна технології" та нагороджений Дипломом І ступеня. Булдей О. зайняв ІV місце у секц ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: Administrator | Дата: 16.03.2011

В конце февраля этого года в городе Бровары Киевской области прошел традиционный ежегодный конкурс по историко – техническому стендовому моделизму, который также является и чемпионом Украины по стендовому моделизму среди учащейся молодежи до 18 лет.  Луганскую область представляла команда ракетомодельного кружка областного Центра научно – технического творчества учащейся молодежи, состоящая из воспитанников средней общеобразовательной школы №44 г. Луганска, в которой работает известный научно – поисковый образовательный космический проект по стендовому моделированию «Причал Вселенной» под руководством Полехина Романа Федоровича. В этом году команда выступила успешнее в сравнении с прошлым годом, тогда было завоёвано 4 медали:  2 золотые, серебряная и бронзовая; нынешние достижения – 7 медалей: 3-золотые, 3-серебряных и 1-бронзовая. Нашей команде вручен кубок Украины за занятое второе командное место чемпионата, уступившей лишь команде Киевской области. 


В этом году воспитанники Полехина Романа Федоровича готовились к конкурсу очень серъёзно, так как 2011 год является юбилейным. Весь мир отмечает годовщину полёта первого человека Земли в космос. Космонавт №1 Ю.А. Гагарин 50 лет назад в 1961 году, стартовав с космодрома Байконур на ракетоносителе «Р – 7» в космическом корабле «Восток», открыл ворота в Космос и положил начало отсчёта исследования и покорения Вселенной на пилотируемых космических кораблях. 
Основная направленность работы ракетомодельного кружка – изг ... Читати далі »
Переглядів: 1056 | Додав: Administrator | Дата: 14.03.2011

50 років потому в історії людства відбулася важлива подія – перший політ людини у Космос. Відкрив космічну історію радянський льотчик-космонавт Юрій Олексійович Гагарін.

Обласний конкурс "Зоряний шлях", який відбувся у січні - лютому 2011року, був присвячений цій річниці.  

Конкурс проводився у два етапи. Під час заходу у містах і районах організовувалися заходи з вивчення та пропаганди історії космонавтики, будови Всесвіту, проблем загадкових явищ космічного походження.

На обласний етап надано 83 роботи учнів шкіл та позашкільних закладів міст Алчевська, Кіровська, Краснодона, Луганська, Лисичанська, Ровеньок, Стаханова, Свердловська, Сєвєродонецька, Кремінського, Перевальського, Станично-Луганського та Сватівського районів.

Оригінальну розробку космічного корабля представив Зотов Сергій, учень 9 класу Теплівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Станично-Луганського району. Заслуговує уваги робота "Арабідопсис – ривок у майбутнє" Азарової Юлії, учениці 10 класу КЗ "Алчевська гімназія", в якій автор описує значення цієї рослини в космічних дослідах та приводить свої спостереження за нею. Прохорова Дар'я, учениця 11 класу Краснодонської міської гімназії, розрахувала емпіричні коефіцієнти для визначення розташування екзопланетних систем. Пастушенко Олександр, учень 7 класу Должанської загальноосвітньої школи м. Свердловська, спостерігав протягом грудня 2010р. схід та захід Сонця у своїй місцевості. Зюзіна Марія, учениця 8 класу КУ "Луганська СОШ І-ІІІ ст. №22", приділила увагу космічному моніторингу надзвичайних ситуацій та провела власні дослідження. Жит ... Читати далі »

Переглядів: 887 | Додав: Administrator | Дата: 09.03.2011

Любимые игрушки.


     Даже в лютые морозы согревает воспоминание о детской мечте. Кому ж не хотелось, чтобы родители в магазине купили не одну игрушку, а все? А потом на зависть подругам обладать и повелевать всеми плюшевыми мишками, зайками; пластмассовыми, но лучше резиновыми Машами, Катюшами. Как я всегда понимала героиню сказки «Цветик - семицветик»: «Хочу чтобы все игрушки были моими».
     Посетив в Луганском областном центре научно – технического творчества учащейся молодежи выставку современной игрушки, которая открылась посетителям в феврале, во мне ожила давняя мечта. Сквозь лапчатые замысловатые узоры на окнах в выставочный зал заглянуло солнце и по - приятельски раскинуло свои лучи на плечи всех мыслимых и немыслимых зверей, птиц, роботов, пришельцев, сказочных существ. Скользнул лучик по атласной макушке колобка или колобчихи. Особь явно женского пола, с косичками из ниток и кокетливым розовым бантиком. Чудо как хороша! Ей в пару и колобок – козак с усами. Их разделяют несколько стендов, но кажется они друг с друга бусинок – глаз не сводят.  Все образы людей или животных очень добрые и эмоциональные. Например, корова – кокетка. Цветок в волосах, томный взгляд из – под ресниц. Или кот с совершенно хулиганским видом. Взгляд пиратский и независимый. Или «Фрекен Бок» с ямочками на щечках. Умопомрачительная улыбка! Много чудес на свете. И обычный посох легким движением руки может превратиться в веселую гусеницу.
Переглядів: 6909 | Додав: Administrator | Дата: 22.02.2011

     Стало традицією ЛОЦНТТУМ проводити протягом грудня обласний конкурс новорічних прикрас "Зимові фантазії" в рамках акції "Єднання дитячих сердець".



     У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з усіх міст та районів області. На виставку-конкурс було представлено 444 новорічних прикрас. Прикраси виконані з паперу, тканини, ниток, хутра, глини, дерева, тіста, соломи, трави, пластиліну, ялинкових гілок, пластикових пляшок та інших матеріалів у різноманітних техніках: пап’є - маше, вишивка, флористика, орігамі, вироби з бісеру, малі скульптурні форми, аплікація. Новорічні прикраси, які представлені у широкому аспекті, відображають оригінальність творчої думки, емоційність образу та фантазії їх авторів, підкреслюючи зовнішнім виглядом доброту і життєрадісність дітей.

 

     Заслуговує схвалення те, що іграшки були створені та спрямовані на кращі національні традиції української культури. Не зважаючи на різний рівень майстерності, художньо-творчі здібності дітей, обла ... Читати далі »
Переглядів: 3923 | Додав: Administrator | Дата: 27.12.2010

ПОЗДОРОВЛЯЄМО
збірну команду юних автомоделістів Луганської області –
 володаря Кубка України з автомодельного спорту
(кордові моделі у приміщеннях)!




     З 17 по 19 грудня 2010 року у м. Львові на базі Львівського обласного центру НТТУМ Українським державним центром позашкільної освіти було проведено відкрите змагання з автомодельного спорту на Кубок України 2010 року.
     У цьому заході спортсмени 9 команд з 67 моделями у 4-х класах із Хмельницької Дніпропетровської, Запорізьської, Сумської, Львівської, Луганської областей та з міст Алчевська (Луганська область) і Стрия (Львівська область) змагалися за право володіти Кубком України з автомодельного спорту.
     У чесній напруженій боротьбі збірна команда Луганської області, до якої увійшли спортсмени Рубіжанської станції юних техніків (керівник гуртка Голубенко І.А.) та Алчевського центру НТТУМ (керівник гуртка Проскурін Р.Ф.), стала чемпіоном цих змагань, зайнявши І місце, та отримала Кубок України.
     Команда Алчевського центру НТТУМ (керівник команди поліщук Ю.В.) посіла ІІІ місце.
     В особистому заліку наші спортсмени отримали 8 призових місць:
-    Лунякін Руслан (м. Рубіжне) – І,ІІ,ІІ місця;
-    Ковальов Сергій (м. Рубіжне) – І,І місця;
- ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: Administrator | Дата: 24.12.2010

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024