Субота, 20.04.2024, 10:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 »
ОБЛАСНИЙ ЗБІР
ЮНИХ ВИНАХІДНИКІВ ТА РАЦІОНАЛІЗАТОРІВ

     Протягом 6-15 грудня 2010р. в Луганській області проводився Тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства з науково-технічного напрямку серед учнівської молоді шкіл та позашкільних закладів.
Під час Тижня у школах та позашкільних закладах проводилися тематичні вечори, конкурси юних техніків, вікторини, конференції. Центри науково-технічної творчості учнівської молоді та станції юних техніків організували екскурсії дітей на виробництво, до професійних закладів, провели вікторини, ігри, конкурси серед своїх вихованців.
     Кращі теоретичні та практичні винахідницькі розробки у різних напрямках (транспорт, інформаційні та комунікаційні технології, промисловість, авіація та космонавтика, охорона навколишнього середовища, науково-дослідницька і конструкторська діяльність) учні шкіл та позашкільних закладів міст Брянки, Лисичанська, Ровеньок, Сєвєродонецька, Свердловська, Стаханова та Лутугинського району захищали під час підсумкового обласного збору юних винахідників та раціоналізаторів.



     Вихованці Стахановського комп’ютерного учбового центру Горбенко Володимир та Шевлякова Ганна продемонстрували цікаві комп’ютерні програми, які можна використовувати для навчання та перевірки знань з інформатики.
Переглядів: 965 | Додав: Administrator | Дата: 21.12.2010

     20 листопада 2010р. на базі Відокремленого підрозділу "Вище професійне училище Луганського національного університету імені Тараса Шевченка" відбулися обласні змагання з радіоелектронного конструювання. У змаганнях взяли участь вихованці віком від 12 до 18 років станцій юних техніків міст Брянки, Красного Луча, Свердловська, Сєверодонецька, центрів науково-технічної творчості учнівської молоді міст Алчевська, Лисичанська, Стахановського центру дитячої та юнацької творчості, Кремінського районного будинку дитячої творчості.
     За програмою змагань учасники тестуються з основ радіотехніки та електроніки на знання правил техніки безпеки під час роботи з електроприладами. Глибокі знання з техніки безпеки під час роботи з електричними пристроями, фізичних основ радіотехніки показали на тестуванні Скиданенко Василь і Погорєлова Олена, вихованці гуртків Будинку дитячої творчості Кремінського району та Свердловської станції юних техніків. На змаганнях учасники також розробили плату, виконали монтаж сенсорного вимикача (молодша група) та пристрою для перевірки оксидного конденсатора. Раціональне використання площі плати, паяння деталей відповідно до виробничих вимог продемонстрували Булдей Олександр, Адонін Микола, Бійник Євген, Давиденко Дмитро, вихованці гуртків Брянківської та Свердловської станцій юних техніків, Алчевського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
     Перемогла команда Брянківської міської станції юних техніків у складі Булдея Олександра та Адоніна Миколи, вихованців гуртка "Радіотехнічне конструювання", яким керує Пономарьов Сергій Геннадійович. Друге місце зайняла команда Алчевського ЦНТТУМ, яку підготував керівник гуртка "Радіотехнічне конструювання" Сахно Віктор Степанович. Бійник Євген та Степаненко Ілля першими виготували пристрої, але у теоретичному заліку поступилися переможцям. Третє ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: Administrator | Дата: 24.11.2010

     27 жовтня 2010 року у приміщенні Луганського академічного українського музично-драматичного театру відбулося нагородження переможців і призерів регіонального етапу VІІ Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі - 2010".
    Серед переможців були вихованці гуртка «Малюнок та живопис» (керівник Букушина І.С.) обласного Центру.
      Вітаємо переможців: за зайняте ІІ місце Мноян Еллу та заохочувальний диплом Тичук Ірину!
Переглядів: 930 | Додав: Administrator | Дата: 17.11.2010

     Понад 60 педагогів області взяли участь у семінарі - практикумі керівників гуртків, студій з образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва шкіл та позашкільних закладів «Стародавні технології декоративно – ужиткового мистецтва у сучасному світі», який пройшов 27 жовтня на базі Луганського обласного центру НТТУМ.
     Досвідом роботи «Початкові знання про гобелен, техніка виконання та вибір композицій» поділилася Язловська О.О., член національної спілки художників України, керівник гуртків комплексного позашкільного навчально –виховного закладу, Палацу позашкільної роботи, творчості дітей та учнівської молоді м. Луганська.
     Цікаво проведені практичні заняття «Клаптикова мозаїка у стилі печворк» та «Минуле і сучасне килимової вишивки» педагогами Ашихміної С.П. та Жукової С.Г.
     Учасники семінару відвідали обласні виставки «Чудовий світ орігамі» та «Космічні фантазії». Про практичні роботи  студентів Луганського державного інституту культури і мистецтв з декоративно – прикладної творчості розповіла і продемонструвала учасникам семінару старший викладач кафедри «Художнє моделювання одягу» Семенова В.І.

Переглядів: 1410 | Додав: Administrator | Дата: 16.11.2010

     22-23 жовтня 2010 року на базі Луганського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді проводився обласний конкурс з інформаційних технологій серед учнів шкіл та вихованців гуртків інформатики позашкільних навчальних закладів області.
     У конкурсі взяли участь команди шкіл та позашкільних закладів міст Алчевська, Брянки, Стаханова, Свердловська, Старобільська, Лисичанська, Кіровська, Краснодона, Білокуракинського, Міловського та Новопсковського районів, які змагалися у номінаціях "Програмування", "Web - дизайн" та "Office".
     Під час конкурсу учасники розробляли бази даних для готелів, створювали мовою HTML в текстовому редакторі Блокнот сайт Євро-2012, презентації своїх захоплень, працювали у редакторі електронних таблиць Excel, складали програму для комп’ютерної гри "Морський бій".
     Презентації та сайти, які підготували учасники вдома, були виконані з урахуванням сучасних вимог естетики та дизайну, використанням технічних можливостей додатків MS Office, мали цікаве змістовне наповнення.
     Так, Малишев Андрій, учень 10 класу Алчевської інформаційної гімназії, розробив програму для використання Веб-камери для спостереження за приміщенням. Григор'єв Станіслав, учень 10 класу Краснодонської міської гімназії, створив програму з інформатики на допомогу вчителям для учнів 5-х класів. Кратінов Нікіта, учень9 класу Молодогвардійської ЗОШ І-ІІІ ст., у створеному сайті з захопленням розповів про свою рідну школу. Цікаві презентації, присвячені рідному краю, показали Шевлякова Ганна, учениця 10 класу Стахановської     гімназії №7, Осінцева Анастасія, учениця 9 класу Мусіївської ЗОШ І-ІІІ ст. Міловського району, Білан Надія, учениця 11 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІ ст. 
... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: Administrator | Дата: 16.11.2010

     20 жовтня 2010 року на базі Луганського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді був проведений обласний семінар – практикум для керівників гуртків підготовчого напрямку ЦНТТУМ, СЮТ, СПР та шкіл з проблеми «Інтерактивні методи навчання та виховання у позашкільних навчально – виховних закладах». У семінарі взяли участь 38 педагогів з 22 територій області. Для проведення практичного заняття - тренінгу «Психологічна майстерня» були запрошені практичні психологи ЗОШ №30 м. Луганська Шаличева М.М. та Несвіт Ю.О.
     Програмою семінару – практикуму передбачені практичні заняття за темами: «Конструювання з геометричних фігур», «Робота з кольоровим картоном та папером », «Виготовлення моделей літака», «Виготовлення трактора з серветок» та круглий стіл з обміну досвіду роботи.
     Учасники семінару отримали нову інформації та практичну допомогу щодо методів проведення занять з початкового технічного моделювання, збагатили свій досвід в інформаційному колі інтерактивних методів навчання та виховання. Всі учасники отримали пакети документів та дидактичні матеріали.
     Семінар – практикум пройшов на високому методичному та практичному рівні.
Переглядів: 847 | Додав: Administrator | Дата: 16.11.2010

       22 – 26 вересня 2010 року у місті Алчевську проведені Всеукраїнські відкриті змагання серед учнівської молоді з авіамодельного спорту (кордові моделі).
      У змаганнях взяли участь 10 команд з Волинської, Дніпропетровської, Донецької , Житомирської, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей. Всього прийняли участь 54 учасника, які змагалися у п’яти класах моделей за право стати переможцями на цих змаганнях.
      Найвищих результатів досягли команди Київської області – І місце, Донецької – ІІ місце та Луганської – ІІІ місце. У особистому заліку члени нашої команди показали такі результати:
-    Діжевський Михайло з м. Свердловська – І місце у класі F-2-A;
-    Волокіткін Андрій з м. Краснодона – ІІ місце у класі F-4-B;
-    Давиденко Дмитро з м. Свердловська – ІІІ місце у класі F-2-B.

Переглядів: 837 | Додав: Administrator | Дата: 09.11.2010

     10 – 12 вересня 2010 року на базі Брянківської станції юних техніків проведені обласні змагання з картингу серед учнівської молоді. Змагання проводились з шосейно – кільцевих перегонів та швидкісного маневрування.
    У цьому заході прийняли участь 28 спортсменів з міст: Луганська, Алчевська, Брянки, Стаханова, Краснодона, які змагалися в особистісному та командному заліку в 4 класах картів.
    У змаганнях з швидкісного маневрування кращі навики водіння показали команди КЗ «Алчевський центр НТТУМ» (І-ІІ місця) та Стахановського центру дитячої та юнацької творчості (ІІІ - місце).
У шосейно – кільцевих перегонах найшвидкішими були команди:
     -    Луганського обласного центру НТТУМ – І місце;
     -    Брянківської СЮТ – ІІ місце;
     -    Стахановського центру ДЮТ – ІІІ місце.
    В особистому заліку в змаганнях з шосейно – кільцевих перегонів, вихованці гуртка «Картингісти - автоконструктори» Луганського обласного центру НТТУМ (керівник Гедз І.П.) Денищенко Сергій та Завєркін Віктор зайняли , відповідно, І та ІІ місця у класах «Піонер - Н» і «Популярний - юнаки».

Переглядів: 772 | Додав: Administrator | Дата: 09.11.2010

    Протягом жовтня 2010 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводилась обласна виставка-конкурс «Чудовий світ орігамі».
    У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 12 міст та 11 районів області, які представили 123 роботи.
    На конкурс були представлені образи тварин, птахів, кусудами, квіткові та тематичні композиції. Роботи виконані у класичних та сучасних техніках оригамі: модульній, кірікомі-орігамі, «3-Д» орігамі та гофрування. Члени журі відзначили, що виставкові роботи – це не тільки унікальний різновид інтелектуальної гри, яка сприяє гармонійному розвитку образної, логічної та емоційно-вольової сфери дитини, але й цікаве і корисне мистецтво для різних вікових категорій і роду занять учасників.
    Вперше на обласну виставку були представлені транспортні моделі, виконанні у сучасних техніках орігамі.






Переглядів: 1162 | Додав: Administrator | Дата: 08.11.2010

     У жовтні 2010р. був проведений обласний конкурс "Космічні фантазії".
     У конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів міст Алчевська, Антрацита, Брянки, Кіровська, Краснодона, Красного Луча, Лисичанська, Луганська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєверодонецька, Антрацитівського, Біловодського, Краснодонського, Кремінського, Лутугинського, Марківського, Новопсковського, Сватівського, Слов'яносербського, Старобільського та Троїцького районів.
    На обласний етап конкурсу була надана 181 робота з напрямків: "Література та журналістика", "Образотворче мистецтво", "Декоративно-прикладне мистецтво", "Космічна філософія та історія", які виконали учні 4-11 класів.
    Свої погляди на вивчення людиною Всесвіту учасники конкурсу втілили у віршах, оповіданнях, дослідницьких роботах та малюнках. Так, вклад України в вивчення Всесвіту вивчає Кушнарьов Віталій з с. Лантратівка Троїцького району. Мащенко Владислава, вихованка Новопсковського будинку дитячої та юнацької творчості, у віршованій формі розповіла про пригоди космічного корабля. Макаренко Артем, вихованець гуртка журналістики Ровеньківського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, розповів про свої фантастичні мандри у Космос. З метою поширення знань про Космос учні не тільки самі вивчають проблеми Всесвіту, але й пишуть сценарії свят для дітей, складають творчі завдання для молодших школярів з питань астрономії. Так, учні Риб'янцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Новопсковського району видали збірку для учнів початкової школи, в якій у доступній формі розповідають про будову Всесвіту, літаючі космічні апарати, зацікавлюють малюків віршами та космічними іграми. Прес-центр "Чорнобривці" Новомикільської ЗОШ І-ІІІ ст. Кремінського району видав збірку поезій школярів, присвячених Космосу. Чарівних інопланетян виготовили ... Читати далі »
Переглядів: 2604 | Додав: Administrator | Дата: 07.11.2010

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024