Четвер, 09.05.2024, 01:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 14 » МОЛОДЬ ЛУГАНЩИНИ ЗНАЄ ТА ЛЮБИТЬ СВІЙ КРАЙ
12:08
МОЛОДЬ ЛУГАНЩИНИ ЗНАЄ ТА ЛЮБИТЬ СВІЙ КРАЙ

Згідно з планом роботи Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, з метою виявлення художньо обдарованих дітей, підтримки та популяризації їх творчості, мистецтва і традиційних народних ремесел, 14 квітня 2014 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласної виставки-конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край».

У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 30 міст і районів області, які представили 665 художніх робіт з живопису, графіки та декоративно – прикладного мистецтва.

Серед експонатів особливо зачаровують вироби народних ремесел, як то: обереги, ляльки-мотанки, писанки, витинанки, ґердани, гобелени та інші. Вироби з бісеру, паперу, дерева, соломки, глини, тканини, бавовни вражають багатством фантазії та майстерністю їх виконання.

Звертають на себе увагу бісерні роботи вихованців ЦДЮТ Жовтневого району (керівник Ганна Пономаренко), Палацу ПРТДУМ (керівник Ольга Хремльова), ЦПО (керівник Світлана Бітосова) м. Луганська, Луганського обласного ЦНТТУМ (керівник Дмитро Бончук), Марківського ЦДТ (керівник Ірина Скиртач), Антрацитівської СЮТ (керівники Оксана Павлова та Ольга Моргунова).

Щорічно кращі керамічні роботи на виставку- конкурс надають вихованці Палацу ПРТДУМ м. Луганська (керівники Сергій Зінов'єв та Сергій Кобушка) та Лутугинського БДЮТ (керівники Сергій та Олександр Воронови).

У номінації «Художня обробка деревини» якісні роботи представили вихованці Перевальського ДЮЦ (керівник Олег Жур).

У розділі образотворчого мистецтва та розпису по деревині відвідувачі виставки відзначили малюнки вихованців ЦДЮТ Жовтневого району (керівник Валентина Стеблій), Кам’янобрідського БДЮТ (керівник Софія Бондаренко) м. Луганська, Старобільського БТДЮ (керівник Оксана Черкасова), Алчевського ЦДЮТ (керівник Раїса Боса), Червонопартизанського ЦДЮТ (керівник Микита Кір’янов).

Найбільшою кількістю на виставці представлені роботи з паперопластики у техніці квілінгу, торцювання, орігамі з міст Луганська, Первомайська, Красного Луча та Кремінського, Лутугинського, Старобільського районів.

Майже всі вироби заслуговують високої оцінки. Вони виготовлені якісно та яскраво. В кожний експонат виставки вкладена частинка душі та любові дитини. Створені роботи сповна відтворили самобутню культуру та колористику українського народу.

До 28 квітня 2014р. експозиції виставки гостино зустрічатимуть відвідувачів.

Переглядів: 925 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024