Четвер, 25.04.2024, 18:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 21 » ОБЛАСНИЙ ЗБІР ЮНИХ ВИНАХІДНИКІВ ТА РАЦІОНАЛІЗАТОРІВ
16:08
ОБЛАСНИЙ ЗБІР ЮНИХ ВИНАХІДНИКІВ ТА РАЦІОНАЛІЗАТОРІВ
ОБЛАСНИЙ ЗБІР
ЮНИХ ВИНАХІДНИКІВ ТА РАЦІОНАЛІЗАТОРІВ

     Протягом 6-15 грудня 2010р. в Луганській області проводився Тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства з науково-технічного напрямку серед учнівської молоді шкіл та позашкільних закладів.
Під час Тижня у школах та позашкільних закладах проводилися тематичні вечори, конкурси юних техніків, вікторини, конференції. Центри науково-технічної творчості учнівської молоді та станції юних техніків організували екскурсії дітей на виробництво, до професійних закладів, провели вікторини, ігри, конкурси серед своїх вихованців.
     Кращі теоретичні та практичні винахідницькі розробки у різних напрямках (транспорт, інформаційні та комунікаційні технології, промисловість, авіація та космонавтика, охорона навколишнього середовища, науково-дослідницька і конструкторська діяльність) учні шкіл та позашкільних закладів міст Брянки, Лисичанська, Ровеньок, Сєвєродонецька, Свердловська, Стаханова та Лутугинського району захищали під час підсумкового обласного збору юних винахідників та раціоналізаторів.



     Вихованці Стахановського комп’ютерного учбового центру Горбенко Володимир та Шевлякова Ганна продемонстрували цікаві комп’ютерні програми, які можна використовувати для навчання та перевірки знань з інформатики.





     Булдєй Олександр, вихованець Брянківської міської станції юних техніків, продовжує роботу над створенням приладів контролю фізичного стану людей. У цьому році він розробив прилад для контролю за станом здоров’я водія.



     Мобільний прилад контролю стану зимівлі бджіл запропонувала Щірова Євгенія, вихованка Сєвєродонецької станції юних техніків.





     Самий молодший учасник збору Пастух Євген, вихованець гуртка технічної творчості Розкішнянської спеціалізованої школи І-ІІІ ст., представив саморобну модель вантажного автомобіля майбутнього "Євген".



     Удовенко Максим, учень КЗ "Успенська гімназія №1 Лутугинського району", для спостереження за зірками та планетами збудував телескоп.



     Світлодіодну мережеву лампу сконструював Жирліцин Євген, вихованець Лисичанського центру науково-технічної творчості, яка світить яскравіше навалювальної лампи, але потребляє меншу потужність.
     Найбільшу кількість цікавіших розробок, які зайняли І-ІІІ місця, надали на обласний збір Сєвєродонецька та Брянківська станції юних техніків, Стахановський учбовий комп’ютерний центр, які були нагороджені грамотами управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та подарунками за високий рівень організації заходів Тижня науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства на територіях, успішне залучення учнівської молоді до винахідницької діяльності.









Переглядів: 967 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024