Субота, 20.04.2024, 18:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 14 » ТАЛАНОВИТА ЮНІСТЬ ЛУГАНЩИНИ
18:00
ТАЛАНОВИТА ЮНІСТЬ ЛУГАНЩИНИ

Згідно з планом роботи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, з метою залучення учнівської молоді до різноманітних напрямків науково-технічної творчості 14 березня 2013 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласних виставок-конкурсів з науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість - тобі, Україно!» та початкового технічного моделювання, присвячених 85-річчю руху юних техніків України, 75-річчю створення Луганської області, Року дитячої творчості.



У виставці-конкурсі «Наш пошук і творчість - тобі, Україно!» взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 11 міст та 7 районів області, які представили біля 100 технічних експонатів з таких напрямків: радіоелектроніка, побутова техніка, сільськогосподарська техніка, військова техніка, транспортні засоби, спортивно-технічне моделювання, космічна техніка, моделі історичної серії, ігри з використанням елементів техніки, архітектурні макети будівництва.


Цікаві радіоелектронні пристрої надали вихованці Брянківської станції юних техніків (керівник Сергій Пономарьов), Лисичанського, Ровеньківського центрів НТТУМ (керівники Сергій Голодняк, Віктор Бондаренко), Первомайського центру позашкільної освіти (керівник Володимир Левченко) та Кремінського будинку дитячої творчості (керівник Анатолій Клименко). Організатори виставки відзначили актуальність, ефективність, можливість широкого використання у повсякденному житті, складність та трудомісткість приладів.

У цьому році найкращі моделі стародавніх парусних суден надали вихованці ЦТДЮ Жовтневого району м. Луганська (керівник Олександр Онішкевич), Лисичанського центру НТТУМ (керівник Олександр Келіпов). Моделі підводних човнів надали вихованці Слов’яносербського центру ДЮТ (керівник Сергій Зрумов) та Алчевського, Лисичанського центрів НТТУМ (керівники Андрій Курило, Вадим Боровський). 

Відвідувачів виставки вразили роботи вихованців Луганського обласного центру НТТУМ: макет платформи «Морський старт» (керівник Роман Полєхін) та діючі кордові авіамоделі (керівник Володимир Сошнін). 




На обласну виставку-конкурс з початкового технічного моделювання представили 229 експонатів діти віком від 6 до 10 років з 11 міст та 12 районів області. Це найпростіші авто, судно, авіа та ракетомоделі, механічні іграшки, машини та механізми, ігри, атракціони з використанням елементів електротехніки, вироби  у стилі народних ремесел та сучасного дизайну, сувеніри та м’які іграшки, вироби в техніці орігамі та паперопластики, макети будівель. Майже всі вироби заслуговують високої оцінки. Вони виготовлені якісно та яскраво. В кожний експонат виставки вкладена частинка душі та любові дитини. 


До 27 березня 2013р. експозиції виставок гостинно зустрічатимуть відвідувачів.




Переглядів: 831 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024