Субота, 20.04.2024, 15:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10 » ТАЛАНОВИТА ЛУГАНЩИНА
15:12
ТАЛАНОВИТА ЛУГАНЩИНА
Згідно з планом роботи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, з метою виявлення художньо обдарованих дітей, підтримки та популяризації їх творчості, мистецтва і традиційних народних ремесел 9 квітня 2013 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласної виставки-конкурсу дитячої творчості «Знай і люби свій край», присвяченої Року дитячої творчості та 75-річчю створення Луганської області.



У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 29 міст і районів області, які представили 713 художніх робіт з живопису, графіки та декоративно – прикладного мистецтва.

Вишивки, писанки, вироби з бісеру, паперу, дерева, соломи, сухих квітів, глини, тканини вражали багатством фантазії та майстерністю їх виконання.



На виставці представлені вироби народних ремесел, як то: обереги, ляльки-мотанки, витинанки, вишивки. Серед них відрізняються якістю виконання роботи дітей Лисичанського ЦНТТУМ (керівник Лариса Лисицька), Розкішнянського НВК спеціалізованої школи Лутугинського району (керівник Тетяна Перепелиця) та Лутугинского БДЮТ (керівники Марина Лисенко і Наталія Рубель), Брянківської та Антрацитівської СЮТ (керівники Любов Пашун, Оксана Павлова), Алчевської СЗШ № 15 (учитель Санія Макагон).

Звертають на себе увагу бісерні роботи вихованців ЦТДЮ Жовтневого району (керівник Ганна Пономаренко), Кам’янобрідського БДЮТ (керівники Людмила Колеснікова та Антоніна Томінова) та Палацу позашкільної роботи творчості дітей та учнівської молоді м. Луганська (керівник Ольга Хремльова).

Кращі керамічні роботи представили вихованці Палацу позашкільної роботи творчості дітей та учнівської молоді м. Луганська (керівники Сергій Зінов'єв та Сергій Кобушка) та Лутугинського БДЮТ (керівники Сергій та Олександр Воронови).

У номінації «Художня обробка деревини» якісні роботи учнів з міст Луганська, Лисичанська та Лутугинського, Перевальського районів.



У розділі образотворчого мистецтва відвідувачі виставки відзначили малюнки вихованців ПЦДТ м. Антрацита (керівник Ірина Лобанова), ЦТДЮ Жовтневого району м. Луганська (керівник Світлана Берегова), Кам’янобрідського БДЮТ (керівник Софія Бондаренко).

Найбільшою кількістю на виставці представлені роботи з паперопластики у техніці квілінгу, торцювання, орігамі.

Майже всі вироби заслуговують високої оцінки. Вони виготовлені якісно та яскраво. В кожний експонат виставки вкладена частинка душі та любові дитини. Створені роботи сповна відтворили самобутню культуру та колористику українського народу.

До 26 квітня 2013р. експозиції виставки гостино зустрічатимуть відвідувачів.








Переглядів: 1039 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024