П`ятниця, 19.04.2024, 10:20
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 21 » ВИНАХІДНИЦТВО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДИТИНСТВА
11:46
ВИНАХІДНИЦТВО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДИТИНСТВА


Протягом 6-15 грудня 2011р. в Луганській області проводився Тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства з науково-технічного напрямку серед учнівської молоді шкіл та позашкільних закладів.
Під час Тижня у школах та позашкільних закладах проводилися тематичні вечори, конкурси юних техніків, вікторини, конференції. Центри науково-технічної творчості учнівської молоді та станції юних техніків організували екскурсії дітей на виробництво, до професійних-технічних навчальних закладів, провели вікторини, ігри, конкурси юних винахідників та раціоналізаторів серед своїх вихованців. Так, Ровеньківський центр НТТУМ організував захист науково-дослідницьких розробок учнів міста, Сєвєродонецька СЮТ організувала поїздку та участь учнів міста у обласному підсумковому зборі.
15 грудня 2011р. на базі обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний підсумковий збір, на якому були представлені різноманітні технічні розробки учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів.
Кращі теоретичні та практичні винахідницькі розробки у різних напрямках (матеріалознавство, новітні матеріали, технології та обладнання у промисловості і сільському господарстві, транспортні системи та обладнання, авіація і космонавтика, інформаційні та комунікаційні технології, охорона навколишнього середовища, науково-дослідницька, експериментальна та конструкторська діяльність у машинобудуванні) захищали учні шкіл та вихованці позашкільних закладів міст Алчевська, Брянки, Лисичанська, Луганська, Ровеньок, Сєвєродонецька, Свердловська, Стаханова. 


Цікаву розробку представив Ковальов Олександр, вихованець Брянківської міської станції юних техніків, який продовжує дослідницьку роботу з використання приладу контролю фізичного стану школярів на уроках фізкультури. Корячко Олександр, вихованець автомодельного гуртка КЗ "Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді", модернізував двигун автомоделі. Тому його модель займає призові місця на всеукраїнських змаганнях з автомодельного спорту набираючи швидкість більше 150 км/ч. Самий молодший учасник збору Хамицевич Дмитро, вихованець гуртка "Технічне моделювання транспортної техніки" Сєвєродонецької міської станції юних техніків, зробив модель судна з лопатями, які надають судну маневреність. Єрмаш Андрій, учень 11 класу КЗ "Луганська ЗОШ №44", вихованець гуртка космічного макетування та моделювання Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді виготовив модель ракети "Меркурій –Редстоун" у масштабі 1:50, яку можна використати як наочний посібник з космічної техніки. 
Переможці збору-конкурсу нагороджені дипломами Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.





Колективи Ровеньківського центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Сєвєродонецької станції юних техніків нагороджені грамотами управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та подарунками за організацію та проведення заходів з учнівською молоддю під час обласного Тижня науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства, залучення учнів до винахідницької та раціоналізаторської діяльності на території, підготовку більшої кількості переможців обласного збору.

Переглядів: 816 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024