Субота, 27.04.2024, 07:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 26 » З МРІЄЮ ПРО НЕБО ЖИВЕМО НА ЗЕМЛІ
14:57
З МРІЄЮ ПРО НЕБО ЖИВЕМО НА ЗЕМЛІ
     У березні – травні 2011 року проведено обласний конкурс "Космос. Людина. Духовність".
     У конкурсі взяли участь учні шкіл та вихованці позашкільних закладів міст Алчевська, Кіровська, Краснодона, Лисичанська, Луганська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька, Біловодського, Кремінського, Міловського, Перевальського, Слов’яносербського та Станично-Луганського районів.
     Учасники конкурсу досліджували різноманітні питання, пов’язані з вивченням Всесвіту.
"Остановись, мгновенье. Посмотри, звезды падают во мгле и вечность та, к которой, увы, нет прикосновенья…Мы смотрим ввысь, а звезды смотрят вниз, на нас могучих и земных. Дотронуться нет силы, высоко. Лишь небеса, увидя те творенья, тихонько шепчут: "Там легко, там души наших умерших витают, приветы в сердце наше посылают". А мы живем и все таки не знаем. Секреты эти, мы не разгадаем, пока в вечность мы не отойдем." (Чалая Юлия, ученица 9 класса). Це витяг з колективної роботи учнів Морозівської ЗОШ І-ІІІ ст. Міловського району "Зірки. Душі. Усесвіт", яка була надана на секцію "Краса врятує світ".
     Менш поетично, але з глибокою шаною, учні розповідали про видатних діячів науки. В.І. Вернадський, Ю.В. Кондратюк, С.П. Корольов, В.П. Глушко та інші вчені та конструктори космічної техніки є прикладами для наслідування молодому поколінню. 
     2011 рік відзначився 50-річчям першого польоту людини в Космос. Тому Пушкарьов Олександр, учень 10 класу Ровеньківської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 та Повх Юлія, учениця 10 класу Кіровської багатопрофільної гімназії присвятили свої роботи першому космонавту Землі – Юрію Гагаріну.
     Ви знаєте, як порахувати відстань від зірки до планети? Це питання зацікавило Плугатаренко Олександра, учня 10 класу Краснодонської міської гімназії, який досліджував формулу для обчислення відстаней від зірки до планет. Вивчаючи можливості рослин до життя у космічному кораблі  Азарова Юлія, учениця 10 класу КЗ "Алчевська гімназія", описала значення рослини арабідопсису в космічних дослідах та провела свої спостереження за нею. 
     Вплив Біблії на духовне життя українців вивчала Дружнова Катерина, учениця 10 класу Сєвєродонецької ЗОШ І-ІІІ ст. №12. Особливу увагу вона приділила Пересопницькому Євангелію, як пам’ятці української духовної культури.
     Кращі роботи були відзначені дипломами Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Роботи переможців конкурсу приймуть участь у Всеукраїнському конкурсі "Мирний Космос".

Переглядів: 695 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024