Середа, 24.04.2024, 12:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 09


Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації для підвищення ролі початкового технічного моделювання у системі безперервної освіти, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації, пошуку і підтримки обдарованих дітей молодшого шкільного віку 28 березня 2012 року відбулися обласні змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. 
У змаганнях взяли участь учні молодшого шкільного віку з міст Алчевська, Брянки, Лисичанська, Ровеньок, Первомайська, Свердловська, Червонопартизанська, Сєвєродонецька  та  Старобільського, Перевальського, Кремінського  районів.
Змагання проводились у трьох номінаціях: виготовлення літаючої моделі планера, участь у змаганнях на дальність польоту та теоретичний залік.
Однією з головних задач у роботі з дітьми молодшого шкільного віку є розвиток інтересів до науки, сучасної техніки, раціоналізаторства та винахідництва. Тому, одним з конкурсів обласних змагань є конкурс «Виготовлення літаючої моделі планера», де діти моделювали планер за розгортками і малюнками загального вигляду. Якісно виготовили свої моделі Юрковець Олексій, вихованець гуртка Червонопартизанського центру дитячої та юнацької творчості (І місце),  Бородавка Єлізавета, вихованка гуртка КЗ «Позашкільний навчальний заклад Лисичанський центр науково – технічної творчості учнівської молоді» (ІІ ... Читати далі »
Переглядів: 971 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012



Згідно з листом Українського державного центру позашкільної освіти від 30 січня 2012 року № 01-40 з метою формування у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни, розвитку співпраці України і Литви протягом лютого-березня 2012 р. був проведений обласний етап конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті!».
В конкурсі взяли участь діти та учнівська молодь з 9 міст та 8 районів області, які представили 107 художніх робіт (малюнок, плакат) та 36 фотографій.


Підсумки підводились у двох вікових категориях (I - від 10 до 14 років,    II - від 15 до 18 років) та в 3-х номінаціях: «Дружба наших країн», «Я і моє здоров'я», «Я і моя безпека».
Обласна оглядова комісія відмітила, що в більшості роботи відповідають цілям і завданням конкурсу, відображають дитяче ставлення до дружніх відносин між дітьми різних національностей. Не зважаючи на різний рівень майстерності, художньо-творчих здібностей дітей, більшість робіт виконана на достатньому художньому рівні.
Переглядів: 2260 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012

Згідно з планом роботи управління освіти і науки 29 березня 2012р. на базі Відокремленого підрозділу «Коледж технологій та дизайну Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка» відбувся обласний етап фестивалю учнів шкіл та позашкільних закладів «Свято моди». У фестивалі взяли участь 140 вихованців гуртків «Конструювання та моделювання одягу» та театрів мод міст Алчевська, Брянки, Кіровська, Красного Луча, Луганська, Свердловська, Старобільська, Лутугинського та Станично-Луганського районів, які представили 23 колекції одягу за напрямками «Народні барви», «Вибір молодих» та «Світ фантазії».


Більшість колекцій, представлених на фестивалі, мали оригінальний дизайн, відмінну якість виготовлення, цікаву театралізовану постановку представлення. 
Гармонійне поєднання елементів народного стилю з сучасними тенденціями в одязі показали вихованці Брянківської станції юних техніків, Кіровського центру позашкільної роботи, Краснолуцького палацу творчості дітей та юнацтва.
Складністю та різноманітністю в’язаних виробів відрізнялася колекція «Модні дітки» вихованців Старобільського районного будинку творчості дітей та юнацтва. Своїм виступом діти обдарували глядачів радістю та веселим настроєм. 
Креативну авторську колекцію підготувала вихованка гуртка «Школа модельєрів» Палацу дітей та юнацтва «Радість» м. Луганська. 

Переглядів: 984 | Додав: Administrator | Дата: 09.04.2012

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024