П`ятниця, 26.04.2024, 14:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 3 » НАРОДНА ПЕДАГОГІКА – ЗОЛОТИЙ ФОНД НАУКОВОЇ ПЕДАГОГІКИ
10:45
НАРОДНА ПЕДАГОГІКА – ЗОЛОТИЙ ФОНД НАУКОВОЇ ПЕДАГОГІКИ
26 лютого 2014р. в Луганському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулася методична рада директорів Центрів науково-технічної творчості учнівської молоді та станцій юних техніків за темою «Українська національна система виховання та її впровадження у навчально-виховну роботу позашкільного навчального закладу».

Всі компоненти духовності українського народу, як і його матеріальної культури, становлять національні цінності які є серцевиною освіти і виховання. Тому, у своїх доповідях та виступах директори ЛОЦНТТУМ (Кравченко Н.Д.), Лисичанського ЦНТТУМ (Кустов О.М.), Рубіжанської СЮТ (Зимницький В.П.) зосередили увагу учасників методичної ради на основних напрямках української національної системи освіти, народній педагогіці – золотому фонді педагогічної науки. Також відмітили, що батьки та педагоги мають помічати і розвивати в кожній дитині національно-психологічні особливості тому, що психологія українця – це психологія працьовитого господаря, захисника прав особистості і державної незалежності Батьківщини – України.

Багато уваги надали питанню використання української народної педагогіки у вихованні дітей в позашкільному навчальному закладі.

Директор Лисичанського ЦНТТУМ у своїй презентації розповів про застосування методів народної педагогіки під час здійснення гурткової роботи та надав учасникам методичні матеріали, щодо проведення виховних заходів у цьому напрямку.

Практичний психолог ЛОЦНТТУМ Нечепуренко В.Г. розкрив поняття національної самосвідомості як головної мети національного виховання. Особливу увагу у доповіді приділив складовим національної самосвідомості: «Я – національно - фізичному», «Я – національно - психологічному», «Я – національно - соціальному». У виступі був зроблений акцент на гуманістичні ідеї та орієнтири, що закладені у самому понятті «національне виховання». Впродовж діалогу з учасниками методичної ради  були надані рекомендації з розвитку національної самосвідомості вихованців у процесі гурткової діяльності.

Директор ЛОЦНТТУМ підвела підсумки діяльності закладів у 2013 - Році дитячої творчості в Україні, за дорученням Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації вручила Почесні грамоти колективам Лисичанського ЦНТТУМ та Брянківської СЮТ.

Учасники заходу ознайомилися з планами обласних та всеукраїнських масових заходів.

Під час круглого столу були обговорені різноманітні проблемні питання з діяльності позашкільних закладів. 

Переглядів: 779 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024