Четвер, 18.04.2024, 06:59
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 03
22 лютого 2014 року на базі Луганського обласного центру НТТУМ відбувся обласний семінар керівників авіа-, ракетомодельних гуртків та конструювання повітряних зміїв з проблеми «Розвиток технічного мислення вихованців гуртків спортивно-технічного напрямку».

У роботі семінару взяли участь понад 30 керівників гуртків, організаторів спортивно-технічної творчості та спортсменів-авіамоделістів з різних куточків нашої області.

Методист Луганського обласного центру НТТУМ Личова С. М. та Сошнін В. В., керівник гуртків, інструктор-методист з авіамодельного спорту, розповіли про роботу гуртків цього напрямку, їх досягнення та участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях авіамоделістів області.

Під час проведення семінару були розглянуті питання щодо підвищення рівня технічної грамотності вихованців гуртків спортивно-технічного напрямку (Євген Кащеєв, керівник гуртків Сєвєродонецького ДЮК «Юність») та розвитку технічних навичок у вихованців під час гурткової діяльності (Ростислав Мирошниченко, керівник гуртків Алчевського центру НТТУМ).

Впливу розвитку мислення на формування особистості був присвячений круглий стіл, за яким Віталій Нечепуренко, практичний психолог ЛОЦНТТУМ, поділився своїм досвідом роботи.

Учасники семінару ознайомилися з планами проведення заходів з авіамодельного спорту та повітряних зміїв у 2014 році, з Положеннями щодо їх проведення, визначили пріоритети подальшої роботи з учнівською молоддю в означених напрямках.

Переглядів: 529 | Додав: Administrator | Дата: 03.03.2014

26 лютого 2014р. в Луганському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулася методична рада директорів Центрів науково-технічної творчості учнівської молоді та станцій юних техніків за темою «Українська національна система виховання та її впровадження у навчально-виховну роботу позашкільного навчального закладу».

Всі компоненти духовності українського народу, як і його матеріальної культури, становлять національні цінності які є серцевиною освіти і виховання. Тому, у своїх доповідях та виступах директори ЛОЦНТТУМ (Кравченко Н.Д.), Лисичанського ЦНТТУМ (Кустов О.М.), Рубіжанської СЮТ (Зимницький В.П.) зосередили увагу учасників методичної ради на основних напрямках української національної системи освіти, народній педагогіці – золотому фонді педагогічної науки. Також відмітили, що батьки та педагоги мають помічати і розвивати в кожній дитині національно-психологічні особливості тому, що психологія українця – це психологія працьовитого господаря, захисника прав особистості і державної незалежності Батьківщини – України.

Багато уваги надали питанню використання української народної педагогіки у вихованні дітей в позашкільному навчальному закладі.

Директор Лисичанського ЦНТТУМ у своїй презентації розповів про застосування методів народної педагогіки під час здійснення гурткової роботи та надав учасникам методичні матеріали, щодо проведення виховних заходів у цьому напрямку.

Практичний психолог ЛОЦНТТУМ Нечепуренко В.Г. розкрив поняття національної самосвідомості як головної мети національного виховання. Особливу увагу у доповіді приділив складовим національної самосвідомості: «Я – нац ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: Administrator | Дата: 03.03.2014

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024