Субота, 18.05.2024, 11:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 24 25 »
Початок липня 2013 року видався достатньо напруженим для моделістів Луганщини. Відразу три Всеукраїнських змагання серед учнівської молоді проходили у різних куточках України:

- з судномодельного спорту у м. Глухові Сумської області 3-7 липня;
- з автомодельного спорту (кордові) у м. Миколаєві 4-7 липня;
- з авіамодельного спорту (кордові) у м. Києві 1-5 липня.


Представляли нашу область на цих змаганнях вихованці гуртків Свердловської та Сєвєродонецької  станцій юних техніків і Алчевського центру НТТУМ.

Євген Савенко (м. Свердловськ) став Чемпіоном України у класі швидкісних авіамоделей як найсильніший спортсмен Всеукраїнських змагань з авіамодельного спорту. 

Бронзову медаль у особистій першості на змаганнях з автомодельного спорту (кордові моделі) одержав Кладько Ілля, вихованець автомодельного гуртка Алчевського центру НТТУМ.

Випускник судномодельного гуртка Сєвєродонецької СЮТ Скурідін Сергій у Відкритому чемпіонаті України з судномодельного спорту серед моделей секції «М» виборов золоту медаль та 2 бронзових. 
Переглядів: 641 | Додав: Administrator | Дата: 11.07.2013



Надовго запам'ятаються останні дні травня 2013 року юним авіамоделістам Луганщини. Саме у Рік дитячої творчості в Україні та 75-річного ювілею Луганської області проходили обласні змагання з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі) одночасно з Кубком Донбасу на аеродромі авіаційно-спортивного клубу, що у с. Весела Тарасівка.


На цьому святі юні спортсмени області змогли поспілкуватися з майстрами спорту з цього напрямку. Можливість піднімати свої планери у небо на одній стартовій смузі зі знаменитостями придала упевненість у своїй перемозі.

Змагання учнівської молоді проходили серед чотирьох класів моделей. Переможцями стали вихованці авіамодельних гуртків, які ретельно готувалися до перемоги:
- Безкаравайна Діана (КЗ"Луганське навчально-виховне об'єднання № 59") у класі F1А;
- Сичов Олександр та Лупенко Михайло(Луганський обласни ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: Administrator | Дата: 06.06.2013



У травні 2013 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводився обласний заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», присвячений 75-річчю з дня заснування Луганської області.

На конкурс було надано 298 фотографій юних фотохудожників кольорового та чорно-білого зображення за номінаціями: «Портрет», «Пейзаж», «Натюрморт», «Жанрове фото», «Позажанрове, експериментальне фото».

Фотороботи надані закладами освіти міст Антрацита, Стаханова, Кіровська, Алчевська, Краснодона, Лисичанська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька та Біловодського, Краснодонського, Марківського, Новопсковського, Перевальського, Сватівського, Станично-Луганського, Троїцького районів. Компетентне журі у складі викладачів Луганської державної академії культури і мистецтв та професійного фотохудожника відзначили високий рівень майстерності, композиційну досконалість, виразність жанрів більшості робіт.

Переможцями обласного етапу конкурсу стали 48 юних фотохудожників.

Для участі у Всеукраїнському конкурсі робіт юних фотоаматорів, який проводитиметься в м. Києві у листопаді 2013 року, журі відібрало 26 фотографій учнів шкіл та вихованців позашкільних навчальних закладів з міст ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: Administrator | Дата: 03.06.2013

Зорі та людина… Який між ними зв'язок? Життя вічне чи має кінець? Такі та інші питання вирішували учасники обласного конкурсу учнівської молоді "Космос. Людина. Духовність", який проходив в Луганській області протягом березня – травня 2013р.

У конкурсі взяли участь учні шкіл та вихованці позашкільних закладів міст Кіровська, Краснодона, Лисичанська, Ровеньок, Краснодонського, Кремінського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського та Станично-Луганського районів. На обласний етап надано 38 робіт.

Розповімо про кращі роботи.

Серьогін Олексій, учень 10 класу КЗ «Кіндрашевська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району», досліджував питання впливу невагомості на космонавтів, зокрема на українського космонавта Л. Каденюка. 

Постать першого космонавта незалежної України цікавила багатьох учасників конкурсу. Татаренко Валерій, учень 9 класу Сімейкинської ЗОШ  І-ІІІ ступенів Краснодонського району, не тільки вивчив його життєвий шлях, але й присвятив Л. Каденюку вірш.

У багатьох роботах учасники конкурсу досліджують питання знищення людської цивілізації. Дослідження гравітаційного впливу на водну поверхню Землі під час параду планет, яке провів Цимбал Сергій, учень 10 класу Краснодонської міської гімназії, є найцікавішим та науково обґрунтованим.

Особливий інтерес учасників конкурсу викликала космічна тематика в літературі та мистецтві. Хорунжая Анжеліка, учениця 10 класу КЗ «Кіндрашевська загальноосвітня школа І-ІІ ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: Administrator | Дата: 22.05.2013



У Рік дитячої творчості в Україні та з нагоди 75-річчя створення Луганської області більше 30 спортсменів та механіків з міст Луганська, Алчевська, Антрацита, Брянки, Краснодона та Стаханова зібралися 18 травня 2013 року на Брянківському картодромі змагатися за перемогу.

Змагання з шосейно-кільцевих перегонів передбачали – особисто командну першість серед п’яти класів картів «Популярний», «Популярний-юнаки», «Кадет», «Піонер-Б», «Піонер-Н-mini».

Найбільша кількість спортсменів змагалася у класі «Популярний- юнаки», де чемпіоном області стала Писаренко Дар’я з м. Краснодона.

Наймолодші учасники, віком 6-8 років, змагалися у класі «Піонер-Н-mini». Чемпіоном у цьому класі картів стала Постаногова Владислава, спортсменка з м. Краснодона.

У класі «Популярний», де змагалися найдосвідченіші водії, кращим став Дмитро Рибалко, картингіст з м. Брянки.
У класах «Кадет» та «Піонер-Б» вищого рівня майстерності досяг вихованець КЗ «Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Олексій Поліщук.

Досконале вміння членів команд керувати картами, відповідальність за результати власної діяльності да ... Читати далі »
Переглядів: 590 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2013


Дружать діти на планеті, дзвінкій, юній, як весна.
І одне нам сонце світить, і земля у нас одна!


На виконання плану Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації, в рамках співпраці України і Литви, з метою формування у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни, розвитку культурних, освітніх навичок у юних громадян, виявлення і підтримки юних талантів і обдарованих дітей у квітні 2013 року Луганським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проводився обласний конкурс малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті».

В конкурсі взяли участь учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з 9 міст та 11 районів області відповідно: Антрацита, Стаханова, Кіровська, Алчевська, Краснодона, Лисичанська, Первомайська, Ровеньок, Сєвєродонецька, Антрацитівського, Біловодського, Краснодонського, Кремінського, Новопсковського, Перевальського, Попаснянського, Слов`яносербського, Станично-Луганського, Старобільського, Троїцького, які представили 81 художню роботу (малюнок, плакат) та 35 фотографій.

Члени обласної оглядової комісії відзначили найбільш високий художній рівень деяких робіт образотворчого мистецтва юних художників з міст Антрацита, Краснодона, Молодогвардійська, Стаханова та Антрацитівського, Новопсковського, Слов’яносербського, Станично-Луганського, Старобільського, Троїцького районів. Не зважаючи на різний рівень майстерності, художньо-творчих здібностей дітей, більшість художніх робіт відображають дитяче ставлення до дружніх взаємних відносин між Україно ... Читати далі »
Переглядів: 1071 | Додав: Administrator | Дата: 07.05.2013

ХХІ століття – епоха інформаційного суспільства. Завдяки сучасній техніці кожна дитина має можливість «мандрувати» по світу знань за допомогою комп’ютера. Провідником у цих мандрах стає вчитель, керівник гуртка навчального закладу.

В Луганській області працює розвинена система гуртків інформаційних технологій в позашкільних навчальних закладах та загальноосвітніх навчальних закладах різних типів.

Для керівників гуртків даного напрямку 26 квітня 2013 року в Луганському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся семінар - практикум на тему "Інтерактивні методи навчання як засіб розвитку творчої обдарованості вихованців позашкільного навчального закладу".

У семінарі прийняли участь 16 педагогів з міст Антрациту, Брянки, Краснодона, Лисичанська, Луганська, Перевальська, Свердловська, Стаханова, Біловодського, Краснодонського, Лутугинського, Слов’яносербського та Троїцького районів.

Учасники семінару ознайомилися з сучасними інтерактивними технологіями навчання. Наталія Герасименко, керівник гуртка, директор Свердловської станції юних техніків, розповіла про застосування технологій "мозкового штурму", "незакінчене речення" та інших під час навчання своїх вихованців у гуртку "Основи роботи в ОС Windows i ППП Microsoft Office".

На практичному занятті, яке провела Людмила Булигіна, вчитель інформатики Стахановської гімназії №7, керівник учбового комп’ютерного центру, керівники гуртків навчалися створювати базу даних у MS Access оптимальним способом, доступним для учнів.
Переглядів: 600 | Додав: Administrator | Дата: 30.04.2013

Космос далекий і близький. Він завжди цікавить молодь. Тому Луганський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді проводить різноманітні конкурси на космічну тематику.

Роботи переможців обласного конкурсу «Зоряний шлях» були направлені для участі у ХІ Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідницьких робіт школярів, яка відбулася 22-23 квітня 2013 року у м. Дніпропетровську.

Від Луганської області на конференцію були запрошені Олександр Мамаєв та Артем Шорніков, учні Луганської загальноосвітньої школи №44, вихованці гуртка «Космічне макетування та моделювання» Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Олексій Серьогін, учень 10 класу Кіндрашівської загальноосвітньої школи Станично-Луганського району, Дмитро Вільний, учень 9 класу Біловодської загальноосвітньої школи.

Цікава розповідь про земляка – авіаконструктора Петра Балабуєва, яка ілюструвалася презентацією, спогадами мешканців Станиці Луганської, була високо оцінена журі конференції-конкурсу, тому Олексій Серьогін зайняв            І місце.

Олександр Мамаєв та Артем Шорніков представили на конференцію модель монтажно-випробувального комплексу «МИК площадка №92», яку вони виготовили внаслідок плідної пошукової роботи. Ця робота також відмічена Дипломом І ступеня.



Організатори конференції надали можливість учасникам ознайомитися з зоряним небом у планетарії, послухати органну музику у Будинку органної та камерної музики, побачити історичні місця м. Дніпропетровська.

Поздоровляємо переможців конкурсу та їх керівників - Жигун Ольгу Микола ... Читати далі »
Переглядів: 598 | Додав: Administrator | Дата: 30.04.2013

Вдруге Луганським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді 24 квітня 2013 року проводився обласний конкурс писанкарства «Писанка - натхнення душі».


В цьому році конкурс найбільш значущий, він присвячений Року дитячої творчості в Україні та 75- річчю створення Луганської області.



У конкурсі взяли участь 20 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з міст Луганська, Антрацита, Алчевська, Лисичанська, Свердловська, Червонопартизанська та Ровеньок віком від 9 до 16 років.

Конкурс складався з двох етапів: «Краща писанкова композиція» та майстер - клас «Краща писанка».
Переглядів: 909 | Додав: Administrator | Дата: 26.04.2013

Наповненими хвилюванням і мріями про море, стали минулі вихідні для юних судномоделістів, які прибули у м. Сєвєродонецьк для участі в обласних змаганнях, присвячених Року дитячої творчості в Україні та 75-річчю створення Луганської області.

18 спортсменів, вихованців позашкільних закладів з міст Сєвєродонецька, Рубіжного, Алчевська, Брянки, Лисичанська з 26 моделями у 5 класах змагалися за перемогу.



Найбільша кількість моделей була представлена у класі EX. Найсильнішими були Олейніков Дмитро (І місце), Макаренко Данило (ІІІ місце), вихованці Сєвєродонецької СЮТ та Нікулін Даніїл (ІІ місце), вихованець КЗ «ПНЗ Лисичанський  ЦНТТУМ».

У класі ЕК перемогу одержали Лапшин Олександр  (І місце), вихованець Брянківської СЮТ, Лейба Олексій (ІІ місце), вихованець КЗ «Алчевський ЦНТТУМ» та Верьовка Андрій (ІІІ місце), вихованець КЗ «ПНЗ Лисичанський  ЦНТТУМ».



Високі результати у запусках моделей класу ЕН отримали Мартинюк Сергій (І місце), Османов Ісмаїл (ІІ місце), вихованці Брянківської СЮТ та Папулін Владислав (ІІІ місце), вихованець Сєвєродонецької СЮТ.

Переглядів: 671 | Додав: Administrator | Дата: 25.04.2013

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024