Субота, 04.05.2024, 03:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 24 25 »
9 лютого 2013р. у Луганському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний семінар-практикум керівників авіа-, ракетомодельних та гуртків повітряних зміїв з проблеми «Розвиток соціальної активності вихованців позашкільних навчальних закладів». У семінарі прийняли участь 35 керівників гуртків, спортсменів-авіамоделістів.


У Луганській області у позашкільних закладах освіти працюють 23 гуртки авіамодельного, ракетомодельного напрямків та повітряних зміїв. Ніна Кравченко, директор обласного центру, Володимир Сошнін, керівник гуртків, інструктор авіамодельного спорту, розповіли про роботу цих гуртків, їх досягнення та участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях авіамоделістів області.
Розвиток технічних здібностей починається у дитинстві. На прикладі навчання юних авіамоделістів у гуртках Сєвєродонецької станції юних техніків учасники семінару ознайомилися з методикою та практичними засобами набуття дітьми технічних знань, вмінь, навичок та застосуванням їх у творчій діяльності. 
Вихованню у дітей соціальних компетентностей був присвячений круглий стіл з обговорення питань соціалізації учнівської молоді та виконання ними певних соціальних ролей: громадянських, професійних, гендерних тощо.
Про роботу Федерації авіамодельного спорту Луганської області розповів голова правління Валерій Беликов. 
Переглядів: 604 | Додав: Administrator | Дата: 15.02.2013



12.02.2013р. в Луганському обласному центрі науково - технічної творчості учнівської молоді відбулось нагородження переможців обласного конкурсу дитячого малюнку «Страхування очима дітей».
Представники страхової кампанії «Оранта - Лугань» нагородили вихованок гуртка «Малюнок і живопис» (керівник Букушина І.С.) Карпенко Марію за зайняте І місце та Поліщук Ксенію за зайняте ІІ місце грамотами та цінними подарунками.
Нагородження відбулося під час заняття гуртка, що є важливим стимулом для розвитку творчої активності вихованців та участі в обласних, всеукраїнських і міжнародних масових заходах

Переглядів: 538 | Додав: Administrator | Дата: 13.02.2013

26 січня 2013 року на базі Луганського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді був проведений СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ КЕРІВНИКІВ СУДНОМОДЕЛЬНИХ ГУРТКІВ позашкільних навчальних закладів області з питання «Впровадження інноваційних технологій в навчально-виховний процес позашкільних навчальних закладів».


У роботі семінару прийняли участь представники ПНЗ міст Луганська, Алчевська, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та Перевальська. 
Під час проведення семінару були розглянуті питання щодо впровадження інноваційних технологій в навчально виховний процес позашкільних закладів, організації та проведення масових заходів, стану роботи судномодельних гуртків в області.
Олександр Онішкевич, керівник судномодельного гуртка ЦТДЮ Жовтневого району м. Луганська поділився своїми практичними знаннями з питання виготовлення відсіку для джерела живлення та встановлення баласту на судномоделях. Він ознайомив учасників з сучасними джерелами живлення.


Цікавим для слухачів був ви ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: Administrator | Дата: 08.02.2013



У січні 2013р. в Луганському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді  був проведений обласний конкурс - виставка «Космічні фантазії».


У конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів міст Антрацита, Брянки, Кіровська, Краснодона, Лисичанська, Луганська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька, Стаханова, Антрацитівського, Біловодського, Краснодонського, Кремінського, Лутугинського, Новопсковського, Перевальського, Сватівського, Слов’яносербського та Старобільського районів. 


Переглядів: 904 | Додав: Administrator | Дата: 23.01.2013



Управління освіти і науки Луганської обласної держадміністрації на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді протягом грудня 2012р. проводило обласну виставку-конкурс новорічних прикрас «Зимові фантазії».


У виставці-конкурсі взяли участь 522 учні шкіл та позашкільних навчальних закладів, які представили 514 робіт: новорічні прикраси, карнавальні маски, костюми та композиції. Роботи виконані з паперу, бісеру, тканини, ниток, хутра, глини, тіста, пластиліну, дерева, соломи, лози, ялинкових гілок, одноразового пластикового посуду та інших матеріалів у різноманітних техніках (пап’є - маше, паперопластика, квілінг, орігамі, торцювання, аплікація, витинання, вишивка, флористика, плетіння з бісеру, ліплення тощо).
Новорічні прикраси, які представлені у широкому аспекті, відображають творчі думки, емоційність образу та фантазії їх авторів, підкреслюючи зовнішнім виглядом доброту і життєрадісність дітей.
За ініціативою Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді учні шкіл та п ... Читати далі »
Переглядів: 1381 | Додав: Administrator | Дата: 26.12.2012



Ми - автомоделісти! Так говорять про себе багато школярів,які захоплюються найцікавішим технічним видом спорту - автомоделізмом. Результатом  цього захоплення є  створення власними руками моделей автомобілів і виступи з цими моделями на змаганнях.
Збірна команда Луганщини взяла участь  у Всеукраїнських відкритих змаганнях з автомодельного спорту на Кубок України 2012 року (кордові моделі у приміщеннях ),які проводилися з 14 по 16 грудня 2012 р. на базі Глухівського міського центру дитячої та юнацької творчості , посіла почесне ІІ призове місце.
У особистій першості  було здобуто одну золоту медаль (Богданов Владислав) та три бронзових (Мєдвєдєв Артем, Бережний Валерій, Сорочінський Євген).
Вітаємо переможців та призерів змагань і бажаємо нових спортивних досягнень!


Переглядів: 589 | Додав: Administrator | Дата: 20.12.2012



12 грудня 2012р. на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводився обласний конкурс науково-дослідницьких та раціоналізаторських розробок науково-технічного напрямку серед учнівської молоді.
У конкурсі прийняли участь учні шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів з міст Алчевська, Брянки, Лисичанська, Луганська, Первомайська, Свердловська, Стаханова, Лутугинського району, на якому були представлені різноманітні технічні розробки. 
Ян Намоченко, учень 10 класу Стахановського НВК №8, розробив аналізатор запиленості повітря, показники якого фіксуються, завдяки авторській програмі, в комп’ютері або мережі Інтернет. Юний раціоналізатор з Брянківської міської станції юних техніків Віталій Доценко сконструював блокатор газу для газової мережі, який відключає газ у боржників. Олександр Мамаєв, вихованець Луганського обласного центру науково-технічної творчості, виготовив копії ракет-носіїв космічної техніки. Вони зайняли перші місця. 
Микола Адонін, вихованець гуртка "Юний раціоналізатор та винахідник" Брянківської міської станції юних техніків, представив на захисті прилад автоматичного перекриття холодної води у квартири боржників. Сергій Костенніков, учень 10 класу Первомайської багатопрофільної гімназії розробив підручник з інформатики на тему «Сучасні браузери». Ці конкурсанти зайняли другі місця.
Дмитро Чехута, учень І курсу Ли ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: Administrator | Дата: 17.12.2012



З метою підтримки творчої педагогічної діяльності працівників позашкільних навчальних закладів, популяризації педагогічних здобутків, підвищення майстерності педагогів Луганським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка позашкільного навчального закладу» в якому взяли участь 13 керівників гуртків з міст Ровеньок, Красного Луча, Стаханова, Луганська, Брянки, Первомайська, Алчевська та Станично-Луганського, Лутугинського, Кремінського, Сватівського, Перевальського районів.
5 грудня 2012 року в очному турі учасники конкурсу показали педагогічний талант, високий рівень професійної майстерності ,професійну компетентність та душевну щедрість.

Переможцями конкурсу стали : 

- Мухіна В.В. , керівник гуртків  Брянківської  станції юних техніків (I місце); 
- Авчиннікова О.В., керівник гуртків Кремінського Будинку  дитячої творчості (II місце); 
- Петренко О.М., керівник гуртків Ровеньківського центру  науково-технічної творчості учнівської мол ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2012



Управлінням освіти і науки Луганської облдержадміністрації спільно з Публічним акціонерним товариством «Страхова компанія «ОРАНТА-ЛУГАНЬ» у грудні 2012 року був проведений обласний конкурс дитячого малюнку «Страхування очима дітей» за темою «Страхування від нещасних випадків».
Мета конкурсу є формування поняття страхової культури у підростаючого покоління, виховання економічної та правової обізнаності молоді – майбутніх суб’єктів страхових відносин, зміцнення позитивного іміджу страхової справи.
У конкурсі взяли участь 267 учнів шкіл та позашкільних закладів віком від 6 до 15 років з 11 міст та 13 районів області, які представили 273 художні роботи.
Переможцями конкурсу визначені діти з міст Луганська (Карпенко Марія, Бабенко Софія, Полтавська Олена, Поліщук Ксенія, Птушко Поліна, Ісаєвська Ірина), Молодогвардійська (Голубенко Катерина), с.м.т. Северо – Гундорівська (Кузіч Єлизавета) та с.м.т. Білолуцька (Гадецька Діана) Новопсковського району.
За підсумками конкурсу за трьома віковими категоріями дев’ять авторів малюнків здобули призові місця і нагороджені грамотами та подарунками ПАТ «СК «ОРАНТА-ЛУГАНЬ».

Переглядів: 2883 | Додав: Admin | Дата: 07.12.2012




24 листопада 2012р. на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися обласні змагання з радіоелектронного конструювання серед учнівської молоді. У змаганнях взяли участь 19 вихованців віком від 11 до 17 років станцій юних техніків міст Брянки, Свердловська, Сєверодонецька, центрів науково-технічної творчості учнівської молоді міст Алчевська, Лисичанська, Кремінського районного будинку дитячої творчості. У командній першості змагалися 6 команд.
Учасники змагань пройшли тестування з фізичних основ радіоелектроніки, з техніки безпечної роботи з електричними пристроями.



На змаганнях учасники розробляли плату, виконували монтаж таймеру зі світлодіодною індикацією (молодша група) та міні таймеру (старша група).
У особистій першості перемогли Євген Бійник (І місце), Дмитро Кутько (ІІ місце), Адонін Микола та Ілля Степаненко (ІІІ місця), вихованці гуртків "Радіоелектронне конструювання"    КЗ "Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді" та Брянківської міської станції юних техніків.
Поздоровляємо команди КЗ "Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді" за зайняте перше місце та Брянківської міської станції юних техніків за зайняте друге місце. Цього успіху команди досягли завдяки своїм керівникам –  Віктору Сахно ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Додав: Administrator | Дата: 29.11.2012

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024