П`ятниця, 03.05.2024, 16:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 24 25 »

26-27 жовтня 2012 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний конкурс з інформаційних технологій серед учнів шкіл та вихованців позашкільних навчальних закладів області.
У конкурсі прийняли участь 30 учнів зі шкіл та позашкільних закладів міст Алчевська, Антрацита, Брянки, Кіровська, Красного Луча, Лисичанська, Ровеньок, Свердловська, Стаханова, Біловодського, Кремінського, Перевальського та Слов’яносербського районів, які змагалися у номінаціях "Програмування", "Web - дизайн" та "Office-менеджер".


Презентації та сайти на тему «Луганщина туристична» були виконані з професійною майстерністю, урахуванням сучасних вимог естетики та дизайну, використанням технічних можливостей додатків MS Office, мали цікаве змістовне наповнення, зручний інтерфейс.
Під час конкурсу учасники розробляли програму гри у шахи, створювали мовою HTML в текстовому редакторі Блокнот сайт на тему "Казки О.С. Пушкіна", складали документацію для офісу, електронні таблиці у середовищі MS Excel для обліку проживання туристів у готелі.&nbs ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: Administrator | Дата: 01.11.2012




Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації в обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді 24 жовтня 2012 року відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків підготовчого напрямку шкіл та позашкільних закладів області.
У семінарі прийняли участь 33 педагоги з 11 міст та 7 районів Луганської області.



Учасники семінару взяли участь у майстер-класах за темами: «Моделювання космічних апаратів з готових геометричних фігур» та «Виготовлення іграшкової меблі з пінопласту». Майстер-класи проводили досвідчені керівники гуртків Перевальської станції юних техніків Марущак Ірина Володимирівна та  КЗ «Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді Проскурін Володимир Федорович.
На майстер-класах були запропоновані нові технології виготовлення моделей, надані методичні рекомендації для створення оптимальних умов з метою  забезпечення духовного, інтелектуального, фізичного розвит ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: Administrator | Дата: 29.10.2012


Протягом жовтня 2012 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводилась обласна виставка-конкурс «Чудовий світ орігамі».
У виставці-конкурсі взяли участь учні шкіл та позашкільних закладів з 13 міст та 14 районів області, які представили 182 роботи.
На конкурс були представлені образи тварин, птахів, кусудами, ляльки, технічні моделі транспорту, квіткові та тематичні композиції. Поробки виконані у класичних та сучасних техніках орігамі: модульній, кірікомі-орігамі, кірігамі, «3-Д» орігамі та гофрування. 


Роботи вирізняються яскравістю, професіоналізмом, новими підходами та рішеннями. Експозиції виставки демонструють неабиякий талант дітей, уміння правильно підбирати кольорову гаму й створювати неповторні композиції. Особливо зацікавили об’ємні технічні моделі: паровоза, космічної станції, кораблів, автомобільної техніки.
Мистецтво створення об’ємних виробів з паперу – це не тільки захоплююче дозвілля, воно розвиває ще й просторову уяву, конструкторські здібності, привчає д ... Читати далі »
Переглядів: 2251 | Додав: Administrator | Дата: 22.10.2012



Згідно з планом роботи управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації в обласному Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді 17 жовтня 2012 року відбувся семінар-практикум з писанкарства для керівників гуртків, студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва шкіл та позашкільних закладів області.
У семінарі прийняли участь 26 представників з 8 міст та 9 районів Луганщини.


Учасники семінару взяли участь у майстер-класі, який проводила Тетяна Коновал, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, керівник студії «Писанкарство» Центру дитячої та юнацької творчості м.Червонопартизанська. Проводити майстер-клас допомагала вихованка студії Олександра Садовик.
Керівники гуртків ознайомилися з історією відродження та етнографією писанкарства, з видами, класифікацією символів та регіональними особливостями мініатюрного розпису.
Представлений матеріал був доповнений методичною літературою та посібниками з писанкарства, зразками писанок. Демонстрація супроводж ... Читати далі »
Переглядів: 1107 | Додав: Administrator | Дата: 22.10.2012

Початок жовтня 2012 року для моделістів з спортивно-технічного напрямку Луганщини видався вдалим.
Команда юних судномоделістів прийняла участь у Всеукраїнських відкритих змаганнях серед учнівської молоді на Кубок України з судномодельного спорту (моделі морського бою), які проходили у м. Миколаєві 3-7 жовтня, і посіла ІІІ призове місце.
Перемогу цю здобували вихованці  судномодельного гуртка Центру творчості дітей та юнацтва Жовтневого району м. Луганська (керівник гуртка Олександр Онішкевич).
Досконале вміння керувати моделями різних класів, наполегливість у досягненні мети дозволили збірній команді автомоделістів області , до складу якої увійшли спортсмени Рубіжанської станції юних техніків (керівник гуртка Ігор Голубенко) та КЗ «Алчевський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» (керівник гуртка Роман Проскурін) вибороти ІІІ  місце на Всеукраїнських відкритих змаганнях з автомодельного спорту (кордові моделі) на Кубок України. Цей захід проходив з 11 по 14 жовтня у  м. Миколаєві.
У особистій першості дипломи та медалі відповідних ступенів одержали 5 спортсменів, членів збірної команди  Луганської області  (І місце – 1 медаль, ІІ місце – 4 медалі, ІІІ місце – 3 медалі).

Переглядів: 584 | Додав: Administrator | Дата: 19.10.2012


12-14 жовтня 2012 року команда вихованців гуртка «Космічне макетування та моделювання» під керівництвом Полєхіна Р.Ф. представляла Луганську область на Міжнародному конкурсі «ІІІ Відкритий Кубок Києва з картонних моделей-копій». 
Роботи Полєхіна Романа Федоровича, керівника гуртків Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, вчителя загальноосвітньої школи №44, та його вихованців відомі не тільки у Луганську. Дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів за перемоги в обласних та всеукраїнських конкурсах підтверджують високий рівень виготовлення  моделей та макетів космічної техніки.


На цьогорічному Міжнародному конкурсі різноманітні моделі представили моделісти з України, Білорусі, Латвії, Литви, Польщі, Росії та Чехії. Конкурс проводився серед юніорів та дорослих. Мамаєв Олександр, Руденко Євген, Парфенюк Антон та Міхєєв Олексій показали свої моделі-копії космічних апаратів. Судді відмітили високу якість, точність, оригінальність експонатів наших моделістів. Юнаки отримали чотири перших, п’ять других, чотири третіх місць. Міхєєв Олексій нагороджений Кубком серед юніорів. Попов О ... Читати далі »
Переглядів: 738 | Додав: Administrator | Дата: 18.10.2012



З 18 по 22 вересня 2012 року у м. Ужгороді відбувся Всеукраїнський колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність». Луганську область представляла команда у складі переможців обласного конкурсу Петренка Антона, учня 11 класу Лисичанського багатопрофільного ліцею, Іванька Артема, учня 9 класу Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №13, вихованців комунального закладу «Позашкільний навчальний заклад Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та Попович Асі, учениці 11 класу Білолуцької гімназії Новопсковського району.


Петренко Антон розповів учасникам колоквіуму про свої дослідження космічної тематики та її еволюції в світовій літературі від часів первісної людини до сучасності. Його доповідь була цікавою, вичерпаною. За рішенням журі Антон зайняв ІІ місце.
З життєвим шляхом та діяльністю С. К. Всехсвятського ознайомила присутніх Попович Ася. ЇЇ виступ, під час якого демонструвалися фотографії, отримав високу оцінку журі. Ася зайняла ІІІ місце. 
Іванько Артем доповів про піонера радянського ракетобудування Цандера Ф. ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: Administrator | Дата: 12.10.2012



З 22 по 25 серпня 2012 року  в місті Кременчуці Полтавської області  проводився Всеукраїнський відкритий конкурс юних фотоаматорів «Ми – діти України». Програмою заходу передбачався конкурс фотознімків, виготовлених вдома, теоретичний залік, фотозйомка бліц-конкурсу. Бліц-конкурс «Чарівний світ навколо тебе» проводився під час відвідування приватного тваринного парку та прогулянки на катері Дніпром.
Луганську область захищали юні фотоаматори Павлік Ірина та Абрамова Каріна, вихованки фотостудії Кіровського центру позашкільної роботи під керівництвом Льоди Ірини Вікторівни.
Павлік Ірина за роботу «Красні перлини дощу» у бліц-конкурсі отримала диплом ІІІ ступеня.

Переглядів: 747 | Додав: Administrator | Дата: 06.09.2012

У травні 2012 року на базі Луганського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проводився обласний етап заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!».
На конкурс було надано 373 фотографії кольорового та чорно-білого зображення за номінаціями: «Портрет», «Пейзаж», «Натюрморт», «Жанрове фото», «Позажанрове, експериментальне фото».
Фотороботи надані закладами освіти міст Луганська, Кіровська, Алчевська, Лисичанська, Первомайська, Ровеньок, Свердловська, Сєвєродонецька та Антрацитівського, Новопсковського, Перевальського, Попаснянського, Сватівського, Слов'яносербського, Старобільського районів.  Компетентне журі у складі викладачів коледжу Луганського державного інституту культури і мистецтв та професійного фотохудожника відзначили високий рівень майстерності, композиційну досконалість, виразність жанрів більшості робіт.
Переможцями обласного етапу конкурсу стали 50 юних фотохудожників.
Для участі у Всеукраїнському конкурсі робіт юних фотоаматорів, який проводитиметься в м. Києві у листопаді 2012 року, журі відібрало 25 фотографій учнів шкіл та вихованців позашкільних навчальних закладів з міст Луганська, Алчевська, Кіровська, Лисичанська, Свердловська, Сєвєродонецька та Новопсковського, Сватівського, Слов’яносербського, Старобільського районів.

Переглядів: 668 | Додав: Administrator | Дата: 11.06.2012


3-5 квітня 2012 року у м. Києві відбувся Всеукраїнський конкурс з писанкарства «Воскресни, писанко!». Від Луганської області в конкурсі прийняли участь вихованці студії писанкарства Червонопартизанського центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом майстрині, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України - Коновал Тетяни Олексіївни.
Програмою конкурсу передбачалось:
- створення традиційної писанки свого регіону та авторської писанки з зображенням символу «Богиня-Берегиня»;
- домашнє завдання по створенню композиції писанок на тему «Богиня-Берегиня» - символічний оберіг українців».
Вітаємо: 
Гончарову Анастасію за зайняте І місце, яка представила писанкову композицію «Веснянка».
Ісакову Катерину за зайняті два ІІ місця, яка представила композицію «Слобожанська Берегиня» та виконані писанки під час конкурсу.

Переглядів: 1011 | Додав: Administrator | Дата: 13.04.2012

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Архів записів

Луганський обласний центр НТТУМ 2024